Letovanje u Grčkoj – koja mesta se preporučuju za porodice, a koja za mlade

Grčka je već godinama unazad popularna destinacija za mnoge, kako za mlađe, tako i za starije. Nakon letovanja u Grčkoj ne postoji osoba koja je ostala ranodušna i koja nije poželela da joj se opet vrati. Gotovo da ne postoji loše mesto u Grčkoj, jer svako mesto u ovoj zemlji nudi poseban doživljaj, poseban užitak i posebnu vibraciju, koju ćete osetiti čim kročite na grčko tlo. Jednostavno, važno je da samo pogodite mesto koje vama odgovara. Upravo zbog toga i ovaj tekst. Naime, drugačije je kada porodično sa malom decom idete na letovanje, a drugačije je kada na letovanje idete sa drugaricama ili drugovima, momkom ili devojkom. Dakle, mirna ili „živa mesta“ pitanje je sad. U Grčkoj postoji toliko opicija za jedno savršeno letovanje, za bilo koga.

Skijatos, Krf, Lefkada, Krit – za mlade

Mladi vole more, ali jednako vole i noćni provod. Oni uglavnom odlaze na letovanje kako bi i preko dana uživali u dnevnim žurkama na plaži, a uveče u različitim klubovima. Upravo zbog toga, mladi treba da izaberu navedena mesta kada žele da im letovanje u Grčkoj bude nezaboravno. Dakle, letovanje na Krfu, Kritu, Skijatosu, Lefkadi, Zakintosu – sigruno dobar provod. Mladi vole da im ceo dan bude ispunjen različitim aktivnostima, upravo su ova mesta idealna za njih. Naravno, u Grčkoj na svakom koraku mogu da kupe različitu hranu, uglavnom brzu hranu i na tome i žive tih desetak dana. Ono što je njima najbitnije jeste da im plaža bude u blizini apartmana, da im klubovi budu isto u blizini njihovih apartmana i da u tom mestu bude isto tako mnogo mladih. I njihovo letovanje je odmah upotpunjeno.

Polihrono, Sarti, Neos Marmaras, Hanioti – za porodice

Ovo su samo neka od mesta gde možete da otputujete i sa svojom porodicom provedete savršeno letovanje. Naravno da postoji još mnogo mesta, ali ova su mesta daleko najpopularnija kada želite da sa porodicom uživate u moru i prelepoj Grčkoj. Kada planirate letovanje sa porodicom treba da znate, da uvek treba da odaberete ona malo mirnija mesta, ona mesta u kojima nema mnogo ljudi, u kojima su zapravo ljudi slični vama, jer će vas na najbolji način razumeti i zato što će na najbolji mogući način shvatiti vaše potrebe i uglavnom neće biti bučni. Naravno, kada idete u mesta gde ima mnogo porodica, jedino što nećete moći da kontrolišete to su deca, kako tuđa, tako i vaša. Međutim, plaže u ovim mestima su zaista velike i zaista ćete sigurno u nekom kutku pronaći i vaš mir u to budite sigurni. Zatim, sa druge strane moramo da kažemo da ova mesta nisu preskupa u Grčkoj, a upravo zbog toga ih i biraju turisti, odnosno porodice. Naravno da porodicama nije baš lako da finansiraju jedno letovanje za mnogo članova, pa zato moraju da biraju mesta koja nisu baš tako skupa, a da su opet porodična. Tako da ova navedena mesta zaista ispunjavaju kriterijume koji bi odgovarali jednoj porodici kada je savršeno letovanje u pitanju. Naravno, ono što moramo da napomenemo da su ova mesta takođe dobra i za one čiji je budžet veći i za one koji žele da izdvoje više novca. Naravno da i u ovim mestima postoje ekskluzivni hoteli, privatne ekskluzivne plaže i mnoge druge opcije.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *