Kako organizovati nezaboravno putovanje u Amsterdam

Amsterdam – grad slobodnog života, istorijskih i kulturnih znamenitosti, buke i turista. Svaki pojedinac koji poseti glavni grad Holandije, nosi sa sobom mnogo pozitivne energije i novih iskustava. Ovaj šareni, zabavni i jedinstven grad zaista nadmašuje očekivanja turista. Najjednostavniji način odlaska u Amsterdam jeste avionom.


Letovi za Amsterdam su popunjeni obično i više dana i nedelja unapred, u odnosu na termin polaska. To govori o značaju samog avionskog prevoza i prednosti koje ovaj način transporta putnika ima sa više stanovišta. Nezaboravno putovanje u prestonicu Holandije najlakše je organizovati uz avio prevoz.

Avionski prevoz – Let Beograd Amsterdam

Avio prevoz karakteriše niz prednosti u poređenju sa bilo kojim drugim načinom prevoza. Iako je cenovni rang znatno viši u poređenju sa drumskim saobraćajem, opravdan je visokom bezbednošću i pouzdanošću putovanjem avionom i drugim karakteristikama. Tu se misli na brzinu, jer se radi o najbržem načinu prevoza putnika sa jedne lokacije na drugu. Letovi za Amsterdam se realizuju svakodnevno, od ranih jutarnjih do popodnevnih sati, od strane klasičnih i nisko budžetnih avio kompanija.

Cene avio karte do Amsterdama su raznolike: variraju od oko 30 evra u jednom pravcu, do 90 u oba pravca, za „lowcost“ kompanije.

Standardni avio prevoznici zaračunavaju avio karte do Amsterdama u ceni koja je oko 155 evra. U to je obično uključen i jedan veći kofer, koji ide u prtljag aviona, uz manju torbu koju je moguće poneti sa sobom, uz poštovanje aerodromske procedure i pravilnika putovanja u avionu. Beograd – Amsteradam letovi traju oko 3 sata.

Biznis klasa u boljim avio kompanijama kao što je Air Serbia, nudi vrhunske usluge u avionu, ali cena avio karte prelazi i 400, 500 i više evra. Rezervaciju avio karte od Beograda do Amsterdama moguće je obaviti putem interneta, na zvaničnoj stranici avio kompanije Air Serbia, kod posrednika ili direktno na aerodromu. Što se ranije avio karte za Amsterdam obezbede, sigurnije je da ćete optutovati u predviđenim i željenim terminima.

Život u Amsterdamu – sloboda, provod i umetnost

Amsterdam je prava prestonica slobodnog života, noćnog provoda, muzičkih spektakla i beskrajne umetnosti. Muzeji kao što su: Madam Tiso, Ane Frank, Rajks, Van Goga, savremene umetnosti, štampe, erotike i mnogi drugi, nižu se u prestonici Holandije. Polja lala, predivni trgovi, centri i parkovi, omogućavaju turistima odlične poglede i mesta za obilazak. Dostupni su barovi, pabovi, kafići, klubovi, restorani i pivnice – za ispijanje različitih vrsta piva i drugih popularnih pića. Mesto u kome je marihuana legalizovana su kofi šopovi, pa je pored kafe, obroka, moguće dobiti i neku vrstu kanabisa, za punoletne osobe, i isključivo do 5 grama.

Građevine, kao što su šoping centri, restorani, stambene zgrade, muzeji i mnogi drugi, obično su okrečeni neobičnim i upečatljivim bojama. Izuzetno su visoke, i odvojene drumskim i plovnim putevima. Tu su vrlo popularni manji i veći mostovi, koji krase uske i dugačke plovne kanale. Mnoštvo čamaca omogućava svakodnevnu, ali i turističku vožnju Amsterdamom. Bicikl je osnovno prevozno sredstvo i nalazi se svuda i na svakoj ulici ovog grada. Biciklisti su vrlo česta pojava, imaju dosta prednosti u saobraćaju, pa je potrebno biti pažljiv tokom kretanja na ulicama.

Avio prevoz do Amsterdama je najpovoljniji i najbolji način odlaska u glavni grad Holandije. Ovaj centar dobre zabave, slobode, umetnosti i kvalitetne istorije treba posetiti. Letovi za Amsterdam tu su da olakšaju i ubrzaju samu organizaciju i odlazak u grad nezaboravnog provoda.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *