Najuzbudljivije destinacije za dinamično letovanje

Mnogi već biraju i planiraju destinaciju koju će ovog leta posetiti, a first minute ponude uveliko su otvorene. Dok neki jedva čekaju odmor i punjenje baterija na obali mora, neki letovanje posmatraju kao avanturu i žele da ga provedu dinamično i uzbudljivo. Neka mesta su savršena za odmor, neka za svakodnevne aktivnosti i obilaske, a neka za obe varijante!

Kada kažemo dimanično i uzbudljivo, tu pre svega mislimo na destinacije koje se svakodnenvno mogu obilaziti, pune zanimljivih mesta za otkrivanje, kao i aktivnosti tokom samog letovanja. Naravno, svako će odabrati baš onu destinaciju koja predstavlja najbolje rešenje za njegove želje na letovanju, a u nastavku teksta preporučićemo vam tri uzbudljive destinacije za dinamično letovanje, te možda baš jedna od njih bude vaš izbor ovog leta.

Peloponez – prelepe plaže i brojne znamenitosti

Grčka turistima itekako ima šta da ponudi – neke od najlepših plaža Evrope, kultne znamenitosti, čari noćnog života, a i prelepu mediteransku kuhinju. Jedna od grčkih destinacija koja je odličan izbor za dinamičan i uzbudljiv odmor svakako je poluostrvo Peloponez koje se nalazi na južnom delu Grčke, a bogato je letovalištima sa prelepim plažama.

Lutraki se posebno izdvaja kao zanimljivo mesto za letovanje na Peloponezu, a nalazi se  4km severo-istočno od Korinta. Krasi ga obala koja izlazi na kristalno čisto, tirkizno plavo more. Sem toga, Lutarki je razvijen gradić koji tokom cele godine privlači veliki broj turista, a možda će i vas upravo kao odličan izbor za dinamično letovanje 2019. godine.

Preporučujemo ga kao odličan izbor destinacije za dinamično letovanje jer je od čuvene Atine koju mnogi zovu kolevkom evropske civilizacije (kao i samu Grčku), udaljen samo sat vremena, a i sam Peloponez predstavlja pravu riznicu kulturno-istorijskih znamenitosti i arheoloških nalazišta koje ćete moći da obilazite tokom svog boravka, te vaš odmor učinite dinamičnim i uzbudljivim.

taormina-sicilija-ulice-italija-letovanje

Sicilija – srce Mediterana savršeno za dinamičan odmor

Siciliju ne zovu srcem Mediterana samo zbog njenog geografskog položaja, već i zbog toga što još od antičkog doba predstavlja kulturno blago ovog područja. Prelepe plaže i ostale prirodne lepote koje krase Siciliju samo su delić onoga što je zaista čini – priče i istorijski tragovi, kao i građevine koje sežu u daleku, ljudsku istoriju.

Zato je Sicilija savršena za dinamično letovanje – ukoliko želite, dane na njoj možete provoditi na prelepim plažama, ali možete je i svakodnevno obilaziti i učiti više o njenom istorijskom nasleđu i vrednostima njenih umetničkih dela! Na Siciliji mnoga mesta čekaju da ih obiđete: gradovi kao što su Palermo, Katanija, Taormina; sela kao što su Savoka i Corleone; letovališta kao što su Tropea i Scilla; najveći evropski aktivni vulkan Etna… mesta za obilaženje i uživanje u dinamičnoj Siciliji je bezbroj, pa ona zaista garantuje dinamičan i prelep odmor.

Egipatska letovališta – odmor i avantura

Egipat je savršena destinacija za odmor, ali i za one koji su avanturistički raspoloženi s obzirom na važna mesta i znamenitosti koji se nalaze u ovoj zemlji, a koja možete obilaziti tokom letovanja i tako ga učiniti itekako dinamičnim i uzbudljivim.

All inclusive hoteli, uz odličnu uslugu, luksuz, prelepe, peščane plaže i njihov izlaz na Crveno more puno korala i predivnog podvodnog sveta – ovo su glavne odlike letovanja u Egiptu. Međutim, Egipat ima još mnogo toga da ponudi: izleti u Kairo, razgledanje piramida, Luksor doživljaj, safari dan, upoznavanje okolnih, nenaseljenih ostrva, ali i ronjenje i razgledanje najživopisnijeg podvodnog sveta na planeti – mogućnosti za aktivan odmor u Egiptu su beskrajne.

Ne sumnjamo da smo vam bar malo olakšali izbor preporučivši vam destinacije koje su relativno blizu i ne toliko teško dostupne kao daleke destinacije koje, naravno, takođe mogu da posluže dinamičnom i uzbudljivom letovanju. Ako ste u potrazi za još bližim destinacijama – šarmantna Crna Gora uvek je tu, kao i srpske planine za koje se sve češće mnogi opredeljuju, a rafting na Tari posebno izdvajamo kao dinamičnu i uzbudljivu letnju aktivnost.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *