Neka rođendan bude zaista divan dan

Gotovo svako dete željno iščekuje proslavu svog rođendana, i želi da taj dan bude savršen. Uz nekoliko ideja, možete ispuniti sve želje svog mališana, bez trošenja mnogo novca i vremena.

Savršena zabava kod kuće

Proslava rođendana kod kuće je najpovoljnija opcija. Potrebno je da organizujete prostor, zaključate prostorije u koje deca ne smeju da ulaze, i sklonite stvari na koje se mogu povrediti ili koje mogu pokvariti. Možete napraviti tematski rođendan, a temu odabrati zajedno sa detetom. U zavisnosti od uzrasta, vaš mališan ima omiljeni crtani film ili priču, pa u skladu sa tim on može biti glavni junak, a gostima napravite maske sa ostalim likovima. Ukoliko imate nekoga talentovanog za crtanje, slikanje lica će oduševiti decu. Dečiju pažnju zaokupljaju i kreativne radionice. Obezbedite im plastelin, vodene, drvene i voštane boje, i napravite takmičenje za najbolju sliku ili skulpturu slavljenika. Kako su mala deca živahna, muzičke stolice su jedna od igara koja će im se svideti.

Za dekoraciju je dovoljno da kuću ispunite balonima. Neke možete napuniti konfetama, pa u momentu kada stiže rođendanska torta da ih deca probuše, atmosfera će biti fenomenalna! Možete nabaviti i nekoliko banera sa rođendanskim natpisima, a decu će sigurno zabaviti i štapići za fotografisanje sa brkovima, usnama, naočarima. Kada je u pitanju proslava decijih rodjendana Beograd vam nudi mnogo mogućnosti ukoliko ne želite da proslavite u kući.

Ideje za proslavu u prirodi

Ako je lepo vreme, najbolje je da decu izvedete napolje. Za stariju decu možete napraviti kamp žurku u dvorištu. Ukoliko nemate, pozajmite od prijatelja šatore, vreće za spavanje i dodatnu opremu, da klinci steknu utisak kao da su zaista u prirodi na kampovanju. Možete zajedno sa decom praviti roštilj za večeru, koji će uz vatricu uživati uz razne priče i društvene igrice. Za decu starijeg uzrasta ne morate da brinete da li će im biti dosadno, dovoljno je da im obezbedite atmosferu, hranu i piće. Možete im nabavite rekvizite za igre tipa trka u džakovima, nadvlačenje konopca, ili da napravite kviz znanja sa obezbeđenim nagradama. Za mlađu decu možete da napravite piknik žurku u parku. Možete balonima i ukrasnim trakama da dočarate rođendansku atmosferu. Kako su mlađa deca fizički dosta aktivnija, možete im osmisliti akcione igre, kao što je potraga za blagom. Napravite ,,kovčeg“ sa slatkišima i igračkama koji ćete postaviti na neko skriveno mesto. Zatim podelite decu u timove i dajte im mape za pronalaženje skrivenog blaga. U ovom slučaju dobra zabava je sigurna.

Šta je najbolje poslužiti

Roditelji često dosta vremena provedu u pripremanju i organizovanju hrane za rođendan. Na kraju većina toga ostane netaknuta, jer deca u žaru igre ili zaborave ili nemaju vremena da jedu. Jedan od izbora može biti ketering. Mali slani zalogaji različitih ukusa u korpicama, koji će biti sve vreme na stolu, pa da se deca sama posluže kada ogladne. U ovom slučaju problem mogu biti komadi hrane svuda po stanu, jer deca neće sedeti mirna dok jedu, pa se ketering preporučuje kao opcija za malo stariju decu.  Picu vole sva deca, tako da sa ovim izborom nećete pogrešiti, kao i sa roštiljem.

Što se slatkih zalogaja tiče, najvažnija je naravno rođendanska torta. Pored izgleda, koji će najčešće izabrati slavljenik, bitno je da bude po ukusu dece. Deca ne vole teške torte, tako da ukoliko ne želite da bacate jedva načete parčiće torte, napravite voćnu, sa keksom ili čokoladom. Pored torte, možete napraviti kapkejke ili sladoled, kojima deca prosto ne mogu da odole. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *