Kako organizovati venčanje

Sudbonosno  „da“ označava početak života sa osobom koju ćete voleti do kraja života. Tu odluku treba proslaviti i ozvaničiti, u crkvi, opštini ili u oba. Samim time, treba se spremiti za organizaciju poprilično velikog događaja. Čak i ako na venčanje, tj. svadbu, zovete relativno mali broj ljudi, bliskih prijatelja i rodbine, i dalje ćete biti suočeni sa poprilično velikim organizacionim izazovima. Ipak, kada se govori o venčanjima, sasvim sigurno niste sami. Venčanje je tradicija stara kao i pismo i definitivno ćete uspešno uspeti da se suočite sa njeogovom organizacijom kroz savete onih koji su kroz iste stvari već prošli. Dakle, da počnemo!

Najpre planiranje

Venčanje će, pored možda selidbe, predstavljati najveću organizaciju sa kojom ćete se susreći u životu. Broj stvari o kojoj morate misliti da bi sve ispalo savršeno je bezmalo sulud, stoga morate početi na vreme. Apsolutno sve što možete srediti danas, nemojte ostavljati za sutra. To uključuje sve od odabira gostiju, odabira restorana, zakazivanja matičara, odabira muzike, keteringa, teme, kumova itd. Apsolutno svaki detalj koji možete isplanirati sada ostaviće vam više lsobode da uživate u venčanju kasnije. Neminovno je da nekoliko stvari ne krene po volji, ali to nije razlog za ne planirati sve do detalja. Naprotiv. Ako sve isplanirate, a jedna ili dve stvari se otrgnu kontroli, onda se barem možete fokusirati na te dve stvari, zanemarivajući ostatak za koji ste se već pobrinuli ranije. Takođe, ne zaboravite da svakako, po definiciji venčanja, u ovome niste sami. Vi i vaš partner jednako želite da ovaj poseban dan u vašim životima prođe što je bolje moguće. Stoga, morate delovati kao tim. Podelite poslove za koje mislite da je najbolje uraditi sami (npr, mlada će sasvim sigurno svoju venčanicu birati sama, bez pomoći mladođenje), ali nemojte ni zanemarivati timski rad. Zajedno odredite budžet, koji će vam biti glavni limitirajući faktor, i onda planirajte unutar njega. Razmislite o veličini venčanja koju želite, o tipu muzike, o restoranu i mnogim drugim praktičnim, logističkim stvarima koji se tiču ovog događaja. 

Restoran

Mesto gde će se venčanje održati je veliki deo samog venčanja, stoga posebnu pažnju obratite na restoran. Budite najpre sigurni u broj ljudi koji će doći na vaše venčanje. Uz to, odredite muziku i temu venčanja. Kada sve to odredite, vreme je za pregovore sa menadžmentom restorana oko vaših potreba i zahteva. Nijdeno venčanje nije sasvim isto kao neko drugo i svako će imati pomalo drugačije zahteve, zato je jasna komunikacija bitna. Pazite da ostanete u okviru svojih budžeta dok tražite mesto u kojem ćete se osećati savršeno i iskuminicirajte svaki detalj

Matičar, fotograf i ostalo

Ostali aspekti venčanja ne smeju biti zanemareni, naravno. Treba rezervisati matičara. Danas postoji opcija da se pojavi u restoranu umesto u opštini, time vas sačuvaši od posete lokalnoj zgradi uprave. Takođe, treba da unajmite fotografa koji će vaše najsrećnije trenutke ovekovečiti u slikama. A uz to ostaju i drugi detalji poput torte, dress code-a i mnogih drugih sitnica. Sve to treba pokriti u vremenu pre venčanja. Za ovakve detalje najbolje je posavetovati se sa vašom rodbinom i pitati ih za savet iz prve ruke!

Kada ste odradili sve ovo i zakazali sve što ste trebali potrebno je malo da se odmorite par dana pred venčanje uz uživanje u društvu vašeg verenika. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *