Zanimanja o kojima se najčešče snimaju TV serije

Danas nas prvenstveno zanimaju TV serije čija se priča vrti oko obavljanja nekog posla poput posla policajaca, advokata, lekara, detektiva, vatrogasaca, forenzičara i slično. U nastavku teksta ćemo govoriti upravo o tome koja su to zanimanja o kojima se najčešće snimaju serije i usput vam dati neke predloge za gledanje.

Koja su to najčešća zanimanja glavnih likova u TV serijama

Bilo da ste fan ovakvih serija ili ne, ovo su ubedljivo zanimanja o kojima se najviše snimaju serije: advokati, policajci, lekari.

Advokati

Posao advokata i pravnika nije samo puko potpisivanje papira kako se inače predstavlja ova delatnost, a da biste se uverili u to, odgledajte neku ovih serija koju ćemo spomenuti. One važe za najbolje urađene serije u kojima je mesto dešavanja radnje naješće advokatska kancelarija ili sudnica. Takođe, ovo su serije u kojima bi i sami advokati uživali.

  • Red i zakon (Low and Order)

Red i zakon je kriminalistička serija koja prati obično ubistva, ali sa dve tačke gledišta. Jednu priču nude detektivi, odnosno pratimo priču kako najčešće dvojica detetkiva prikupljaju dokaze i istražuju slučaj, dok se druga priča procesuira od strane advokata i iznosi pred sudiju.

  • Dobra žena (The Good Wife)

Krimi serija Dobra žena s ironijom u naslovu, prati prevarenu, psihički i emotivno mučenu ženu, čiji muž nekadašnji javni branilac biva osuđen i zatvoren nakon otkrića njegovog upletanja u korupciju, političke i seks skandale. Protagonista Alisija Florik, nakon 13 godina vođenja brige o deci i domaćinstva rešava da se vrati pozivu pravnika kako bi obezbedila siguran dom i budućnost za svoju decu.

Druge serije koje možete pogledati: Derdevil, Ali Mekbil, Odela, Bostonski advokati, Peri Mejson…

Policajci

  • Žica (The Wire)

Ukoliko želite da uživate uz najpametnijeg policajca pogledajte seriju Žica. Serija Žica je jedno od najvećih televizijskih ostvarenja, verovatno zbog strpljivog i preciznog istraživanja koje su radili tvorac serije i scenaristi otkrivajući najraznovrsnije metode trgovine drogom. Drogom trguju policajci, učitelji, narkomani, učenici, novinari, političari, obični građani. U seriji niko nije pošteđen, događaji su vrlo realistično prikazani, zbog truleža u sistemu trulež preovladava u društvu.

  • Sautlend (Southland)

Za razliku od većine kriminalističkih serija, Southland ne počinje pronalaskom beživotnog tela da bi se u preostalih 44 minuta istraživalo ubistvo. Umesto toga, serija baca mračni zagonetni veo preko cele priče. Priče se međusobno prepliću sa čestim upadima iz prošlosti toliko da je nekada teško reći šta je prošlost šta sadašnjost.

Druge serije koje možete pogledati: NYPD Blue, Fargo, Luter, Pad, Bruklin 99…

Lekari

  • Doktor Haus (M.D. House)

Disident Gregori Haus, koji se specijalizovao za dijagnostičku medicinu, prihvata samo one pacijente za koje niko ne zna šta im je; svojom inteligencijom, nemoralnim i nehumanim potezima i uz pomoć lekarskog tima rešava zagonetke. Način na koji je Hju Lori igrao svog lika bio je toliko upečatljiv, da je mrzovoljni, nepristojni genije i zavisnik od droge postao zvezda serije koja se proteže na 8 sezona.

  • Urgentni centar (ER)

Autor serije Majkl Krajton stvorio je medicinsku dramu koja suočava život i smrt u urgentnom centru u sklopu čikaške bolnice. Svaka epizoda jedan je dan u urgentnom centru. Od uzbudljivih, radosnih, emotivnih pa sve do žalosnih, tragičnih i nepravednih trenutaka – pokušaj je kako bi se prikazalo pravo stanje koje vlada u stresnom okruženju.

Druge serije koje možete pogledati: M*A*S*H, Specijalizanti, Privatna praksa, Uvod u anatomiju, Stažisti…

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *