Koje su prednosti tretmana hijaluronom

Hijaluron je jedna od onih reči sa kojima se najčešće susrećemo kada kupujemo preparate ili čitamo o nezi kože. Obično se povezuje sa borbom protiv znakova starenja, ali mnogi od nas ne razumeju šta ova reč zapravo znači i kako hijaluron deluje na našu kožu, smanjuje primetnost bora i za nas vodi bitku sa starenjem. Hijaluron je jedan od esencijalnih sastojaka kože, a njegovo prisustvo i proizvodnja smanjuje se sa godinama. Zbog toga vas upoznajemo sa ovim pojmom, njegovim značajem i načinima da podstaknete proizvodnju hijalurona u svom organizmu.

akter 2

Šta je hijaluron?

Hijaluron je osnovni sastojak vezivnog tkiva našeg organizma. Nalazi se u koži, hrskavici, zglobovima i očima. On se proizvodi u našem organizmu. Zajedno sa kolagenom i elastinom zaslužan je za elastičnost i hidrataciju. Njegova osnovna karakteristika je to da za sebe vezuje vodu.

Pored hidratacije, njegova uloga je i da održava tonus kože. On se bori i protiv slobodnih radikala, molekula koji oštećuju ćelije. Prosečno, svaki odrasli čovek u svom telu ima oko 15 grama hijalurona, od koga se čak 30% nalazi u koži. Zbog konstantne upotrebe i resorpcije, sa starenjem, stalnim izlaganjem suncu i hormonskim promenama, njegova količina i prisustvo počinju da opadaju. To je direktno povezano sa smanjenjem tonusa i elastičnosti kože, usled kojih nastaju bore. Gotovo svaka osoba susreće se sa ovim posle svoje tridesete godine. To dovodi do stanjivanja kože i usana, opuštanja i sušenja kože.

Kako se nadoknađuje hijaluron?

Kada organizam počne da proizvodi manje hijalurona, neophodno je boriti se sa stvaranjem znakova starenja unošenjem hijalurona. Kako je on prirodni sastojak kože, ova supstanca ne šteti zdravlju i jednostavno se uklapa u vezivno tkivo. Može se naći u brojnim losionima, serumima, kremama, maskama za lice i telo za spoljnu upotrebu. Kao efikasniji metod smatra se ubrizgavanje hijaluronskih filera u kožu.

Jedna od najefikasnijih i najpopularnijih metoda ubrizgavanja hijalurona su hijaluronski fileri. Hijaluron u formi filera može se ubrizgavati kod različitih starosnih kategorija, a eksperti preporučuju da se sa filerima može početi čim se pojave prve i najmanje bore na licu, jer se ranom intervencijom sprečava njihovo dalje produbljivanje. Smatra se da je ubrizgavanje filera odlična alternativa estetskoj hirurgiji jer je minimalno invazivna, proces oporavka je kratkotrajan i osim malih modrica često ne ostavlja nikakve, čak ni kratkoročne vidljive posledice. Istog dana kada se uradi intervencija, možemo se vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Svrha i benefiti hijalurona

Hijaluron se može koristiti u različite svrhe. Jedan od razloga zašto se mnogi odlučuju za unošenje hijalurona je lifting obraza. Fileri su se pokazali kao izuzetno efikasni u ovome. Hijaluronski tretmani se, uz ponavljanje procedure nakon 6 do 9 meseci, koriste i za povećavanje volumena usana. Pored toga, ubrizgavanje ove supstance ima ulogu da redukuje bore i fine linije na licu. On uspeva u tome tako što zateže kožu i vraća joj sjaj. Još jedna od upotreba hijalurona je u svrhe konturisanja pojedinih regija lica. Hidrirajući lice, hijaluron vizuelno smanjuje i nadutost ispod očiju i podočnjake. Za kompletnost efekata, tretman hijaluronom se može kombinovati sa laserskim tretmanima, mezoterapijom i mezonitima. Glavna prednost hijalurona u odnosu na operativne zahvate i druge metode je u tome što rezultati ubrizgavanja hijalurona deluju prirodno i ne podrazumevaju radikalne izmene na licu.

Zbog toga što živimo u društvu u kome se lepota izjednačuje sa mladošću, metode podmlađivanja su sve popularnije i postoje najrazličitiji estetski zahvati sa ciljem da izgledamo mlađe. Zbog toga je važno odabrati filere poput hijaluronskih, jer su oni jednaki prirodnim supstancama u našoj koži.

Hijaluron je naš nezaobilazni saveznik u borbi protiv znakova starenja, što u prirodnoj formi, što u formi kozmetičkih preparata i filera. Ono što je od velike važnosti pre unošenja ili aplikovanja hijalurona je istražiti ovu temu, tržište i klinike i odlučiti se za najpouzdanije metode podmlađivanja za najbolje moguće efekte.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *