Krem čorba od povrća
Savršeno okrepljujuća vitaminska čorba od povrća.
Može se pripremati od jedne vrste povrća, mada je mnogo egzotičnija ako ga sadrži što više i što različitijeg. Kada je povrće kuvano možete ga skroz ili delimično ispasirati, ako volite da ona u sebi sadrži i krupnije komade.
Uz dodatak mleka ukus je još puniji. Takodje i kašika pavlake na kraju daje finu osvežavajuću notu. Nemojte se plašiti ukusa, eksperimentišite, dodajte i povrće koje do sada niste, možete dobiti samo još bolji ukus.
Ova čorba pored toga što je veoma ukusna, prepuna je vitamina. Pored toga je idealan izbor, kada imate neki kilogram viška. Niskokalorična je i povrće sadrži mnoštvo vlakana, koji će vam dati osećaj sitosti.
SASTOJCI:
1 glavica crnog luka
1 koren peršuna
2 šargarepe
1 krompir
1/2 tikvice
1/2 šolje kukuruza šećerca
1 kašika brašna (po potrebi)
1 dcl mleka
malo ulja
suvi začini, so
peršunov list
PRIPREMA:
Za pripremu krem čorbe sa povrćem pre svega je potrebno očistiti i sitno iseckati crni luk, te ga na malo ulja propržiti dok ne zastakli. Zatim dodati šargarepu, koren peršuna iseckan na kolutiće, izrendanu tikvicu i krompir isečen na 2-3 dela. Takodje odma dodati i kukuruz ako koristite zamrznuti. Dodati začine po ukusu, naliti vodu i kuvati na tihoj vatri.
Vodite računa o dodavanju tečnosti, da ne preterate sa vodom, a da ne bude ni pregusto.
Ako i vi želite da izgubite koji kilogram viška, idealna bi mogla biti dijeta sa zelenim čajem.
Komentari