Predlažemo: tri delotvorne maske za kosu

maske za kosu

Onaj ko se susreo sa bilo kojim problemom sa kosom, zna koliko to može da bude stresno i koliko može da utiče na samopouzdanje. U ovom slučaju misli se na one ekstremnije slučajeve, odnosno misli se na sve one koji imaju problem sa povećanim opadanjem kose, nemogućnošću rasta kose, preterano suvom kosom, koja ne može da se oporavi i slično.

Kosa je nešto što uglavnom prvo primetimo na nekom drugom i zbog toga ona može mnogo da utiče na naše samopuzdanje, ukoliko nije zadovoljavajućeg izgleda. Nega nekada nije dovoljna, jer su problem sa kosom odraz neke ozbiljnije zdravstvene komplikacije. Ipak, treba pokušati da to stanje popravite, a mi vam predlažemo tri maske, koje su mnogo puta isprobane i koje su pokazale sjajne rezultate. U svakom slučaju ne mogu da vam škode.

Maska sa nutritivnim kvascem

Nutritivni ili jestivi kvasac veoma je prihvaćen od strane onih koji se izričito pridržavaju zdrave ishrane i zdravog načina života. Pored toga što je jestiv i što se koristi kao dodatak mnogim jelima, nutritivni kvasac zapravo može da pomogne i vašoj kosi. Nutritivni kvasac sadrži vitamin B, mnoge pozitivne minerale, selen, gvožđe, cink, folate i ostalo. Maska se priprema tako što ćete u jednu posudu sipati jednu kašiku nutritivnog kvasca i dodati malo mlake vode, po mogućstvu dve kašike. Promešajte i ostavite da odstoji do pola sata. Nakon toga, opet promešajte smesu i nanesite na kosu. Ovu smesu sa nutritivnim kvascem možete naneti na celu kosu, ali je fokus na korenu. S obzirom da je nutritivni kvasac prepun zdravih minerala on će uticati da vaša kosa ozdravi i uticaće na njenu gustinu. Masku sa nutritivnim kvascem možete nanositi jednom nedeljno i to će biti dovoljno za rezultate.

O nutritivnom kvascu detaljnije čitajte u tekstu Nutritivni kvasac – Prednosti, upotreba i gde kupiti, na sajtu zdravisimo.com

Maska sa jajima

Jaja mogu mnogo da doprinesu kvalitetu vaše kose. Uglavnom se koriste u kombinaciji sa nekim drugim sastojcima, ali možete koristiti i samo njih za masku. Ovom prilikom mi vam preporučujemo masku sa jajima, limuom i bademovim uljem.

Za ovu masku biće vam potrebno žumance, 1 ili 2 kašičice bademovog ulja, kao i 4 kašičice limunovog soka. Odmah nakon mešanja trebalo bi da utrljate u vašu kosu. Isti je slučaj kao i sa prethodnom maskom sa nutritivnim kvascem, treba naneti kako na krajeve tako i ostatak kose. Jedina što vam se možda neće dopasti kod ove maske, jeste to što nju nanosite tek nakon što operete i osušite kosu. Držite je do 30 minuta i zatim opet isperete.

Maska sa ruzmarinom

Ruzmarin je veoma delotvoran i veoma može da pomogne vašoj kosi da se oporavi i da izgleda lepše. Ovu masku možete pripremiti vrlo jednostavno, na sledeći način. Prvo je potrebno da u vrelu vodu sipate tri velike kašike osušenog ruzmarina. Zatim, treba da sačekate do 2 sata kako bi se ta tečnost ohladila. Nakon toga, procedite vodu, koja je već poprimila sve dobre sastojke ruzmarina i tome dodajte malo jabukovog sirćeta, koje je pored toga što je veoma dobro za kosu, odlično i za celokupno zdravlje. Zatim, ovu masku stavite prvo na koren kose, a kasnije možete i na celu kosu do krajeva. Kada odstoji jedno 20 do 30 minuta, možete je isprati. Odmah nakon jednog nanošenje primetićete rezultate.

Važno je da napomenemo da bilo da koristite masku sa nutritivnim kvascem, ruzmarinom ili jajima, morate da ponavljate tretman i do nekoliko puta mesečno, ukoliko želite vidljive rezultate i lepu kosu koja će da traje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *