Kutije za odlaganje: idealne za svaku priliku

Ambalaža, odnosno kutije, palete, gajbe za odlaganje, bitan su deo u distribuciji dobara, naročito na duže staze. U zavisnosti od toga kojom robom upravljamo, potrebno nam je da prepoznamo svoje potrebe, kao i kako napraviti selekciju, pa samim tim i najbolji izbor.

Kompanije koje se bave proizvodnjom pakovanja u industrijama, uspele su da sastave ponudu koja će izaći u susret mnogim potrebama potrošača. Međutim, pre nego što pređemo na izbor saradnika u poslovanju, moramo razumeti šta je to što je našem poslovanju potrebno.

Prepoznajte svoje potrebe

Ovo može predstavljati svojevrstan vodič za sve one koji su se u poslove proizvodnje i distribucije nedavno upustili, pa i dalje istražuju najbolje mogućnosti kada je u pitanju transport i skladištenje robe. Na prvom mestu, bitno je pronaći odgovarajuću ambalažu na osnovu robe kojom upravljamo. Izdržljivost i dugotrajnost plastike čine je savršenim tipom pakovanja koji će izdržati različite uslove transport, pa tako nju biramo kao saradnika u ovom tipu poslovanja. Navešćemo neke od osnovnih tipova plastičnih pakovanja koja se u industriji već dugi niz godina koriste.

  • Kutije i sanduci za odlaganje – ovaj pojam obuhvata široku paletu proizvoda koji imaju različitu namenu. Od poljoprivredne, preko prehrambene i hemijske, pa do automobilske industrije, plastične kutije za odlaganje su najbolji izbor za skladištenje sitne, krupne, lomljive i kvarljive robe. Postoji dosta različitih tipova ovih kutija, međutim, ono što im je svima zajedničko jeste garancija da će robu čuvati od razvoja bakterija, različitih vremenskih uslova, i spoljašnjih uticaja. Dodatna prednost im je to što mogu biti i sklopivog tipa, pa onda kada vam nisu potrebni, možete ih slopiti i time uštedeti prostor koji zauzimaju.
  • Plastične palete – do skora su na tržištu primat imale drvene palete, međutim plastika se zadnjih godina pokazala kao bolji materijal kada je u pitanju skladištenje velikog tereta na jedno mesto. Napravljene da izdrže veliki teret, plastične palete se mogu koristiti u gotovo svim industrijama u kojima postoje procesi transporta. Idealne su za slaganje robe koju kasnije možemo slati na udaljene destinacije. Iako veoma lake, plastične palete su veoma izdržljive, i jednostavne za upotrebu, prilagođene za izmeštanja viljuškarom i bezbene za radnike.
  • IBC kontejneri – treća vrsta ambalaže za odlaganje i transport prilagođena je tečnim i rasutim materijalima. Radi se o velikim kontejnerima, čija je zapremina najčešće 1000 litara, a u njih mogu stati najrazličitije vrste robe, od prehrambenih sirovina, preko medicinskih materijala, pa sve do opasnih otpada. Dizajnirani su tako da omogućavaju jednostavnu ali i sigurnu upotrebu, imajući u vidu robom kojom se upravlja.

Saradnici u očuvanju životne sredine

Nakon prepoznavanja sopstvenih potreba, ne smemo zanemariti potrebe životne sredine. Znajući da je plastični otpad jedan od najvećih zagađivača današnjice, potrebno je imati na umu posledice korišćenja plastike. Ipak, to ne znači da se trebamo odreći ovog materijala, već ga prilagoditi ekološkim standardima. Stoga je izbor partnera koji proizvodi eco friendly plastiku veliki korak napred u poslovanju. To znači da biorazgradive i reciklabilne kutije za odlaganje imaju veliku prednost na tržištu u odnosu na one koji nisu prilagođene ekološkim merama. Ono o čemu potrošači često brinu jeste promena kvaliteta ambalaže usled prilagođavanja prirodi. Ipak, bitno je znati da kvalitet plastičnih proizvoda ne opada ukoliko biva podređen održivosti. Naprotiv, benefiti za sve strane poslovanja su zagarantovani.

Saradnici u poslovanju

Brojne kompanije koje se bave proizvodnjom ove vrste ambalaže, razvile su široku ponudu proizvoda koja izlazi u susret potrošačima i očuvnaju prirode. One koji slede primere dobre prakse nalaze se na vrhu liste kada je u pitanju kvalitetna usluga, pa ne čudi činjenica što je holandska kompanija Schoeller Allibert postala vodeće ime u poslovnim krugovima. Inovativnost, prepoznatljiv dizajn, kvalitet proizvoda samo su neke od prednosti koje Schoeller Allibert nudi. Jednostavni za upotrebu i veoma izdržljivi svi tipovi kutija za odlaganje garantuju maksimalnu sigurnost. Bez obzira na to da li planirate da ambalažu kupite, ili samo jednokratno iznajmite, možete biti sigurni da ćete uz Schoeller Allibert imati pouzdanog saradnika.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *