LED reflektori kao čuvarkuće

Svi strahujemo od lopova i nepoželjnih posetilaca u dvorištu. Kako bi bili bezbedni i sigurni da se neko takav neopaženo ne ušunja u vaše dvorište ili da ne mislite na sigurnost u sopstvenom dvorištu kada se po mrklom mraku u pola noći vraćate kući, najbolje je da dvorište osvetlite reflektorom. Osvetljeno dvorište odaje utisak da je sve u tom dvorištu pod svetlom i kontrolom ukućana, pa će se retko ko usuditi da uđe nenajavljen. LED reflektori su odličan izbor iz sigurnosnih razloga, naš čuvarkuća.


LED rasveta

Poslednjih godina halogene sijalice sve više ustupaju mesto LED rasveti, zato što je energetski isplativija opcija. Troši malo energije pa predstavlja ekonomično rešenje i veliku uštedu za kućni budžet. Međutim, možda je najveća prednost u tome što su LED reflektori izdrživi i otporni, mogu da traju od 50000 do 100000 radnih sati, pa čak i više. Pri izboru rasvete treba razmišljati i o bezbednosti, posebno o emisiji toplote kao najvećoj opasnosti. Tradicionalne sijalice pretvaraju skoro 90% energije koju koriste u toplotu. Led diode troše više energije, pa je ne oslobađaju u toplotu, zbog toga su sigurnije. LED diode se odmah uključuju i isključuju, odnosno u datom trenutku, pa ne postoji period zagrevanja kao kod metalnih halogenih sijalica. Uz to, često uključivanje i isključivanje ne uzrokuje kvar i odlično su rešenje za osvetljavanje dvorišta.

LED reflektori su sve češći izbor za osvetljenje prostora oko kuće

Led reflektori su sve češći izbor za osvetljenje prostora oko kuće, mada, nekada se koriste i za osvetljenje unutrašnjeg prostora, naročito kada je reč o zgradama. Šta god osvetljavali, dvorište, poslovni prostor, stepenište, hodnike u zgradama, morate biti svesni da je osvetljenje odlučujući faktor i za kvalitet života i za uspešnost poslovanja. Kvalitetnim i adekvatnim LED reflektorima svodite na minimun neželjene situacije koje su moguće u neadekvatno i nekvalitetno osvetljenim prostorima. Da ne bi došlo do tih neželjenih situacija, LED reflektorima dobro osvetlite baštu i dvorište sa posebnim akcentom na delove dvorišta koji zahtevaju opreznost i pažnju u kretanju, ako je reč o fontanama, bunarima, bazenima. Zbog specifičnog dizajna, oni su baš pogodni za naglašavanje određenog predmeta u dvorištu ili delova dvorišta , jer usmereni snop svetla ide baš ka delu koji želite da istaknete i naglasite.

Budite sigurni u svom dvorištu

Ne govori se bez razloga da su LED reflektori naše čuvarkuće, posebno kada je reč o reflektorima na senzor. Reflektori sa senzorom na pokret su odlična bezbedonosna zaštita u dvorištu, zato što detektuju svaki pokret i čuvaju vas od neželjenih i zalutalih gostiju. Ukoliko već posedujete LED reflektor bez senzora, moguće je da ga nadogradite eksternim senzorom ili d , čak, više reflektora povežete na jedan senzor. Koliko ćete reflektora povezati zavisi od ukupne snage reflektora, ali i jačine senzora. Jedina briga je da reflektor postavite na pravo mesto, a i ta briga nije velika pošto su jednostavni za postavljanje, u ponudi čak postoje i prenosivi reflektori koje možete da postavite bilo gde u dvorištu, bez imalo muke, osigurate dvorište i mir u dvorištu.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *