Letnje pripreme: Kako da se prirodnim putem otarasite celulita i zategnete kožu?

Zimski meseci, česte proslave, mnogo jake hrane i pića, ume i te kako da dovede do pojave viška kilograma koji je kada sve prođe potrebno skinuti, međutim, ovo nije jedina nus pojava takvog života u hladnijim danima, već se pojavljuje i celulit, kao možda još veći estetski problem, bar kako devojke to smatraju.

Celulit nekada nije tako lako ukloniti, jer se ta „narandžina kora“ i te kako odomaći na telu, pa stvara velike probleme. Uvek za rešenje imate ponude koje daju brojni saloni lepote, beauty centri i stručnjaci kojima je ovaj estetski problem glavna preokupacija, ali osim toga, mnogo zavisi i od vas samih, te navika koje imate, a koje čine da se celulit pojavljuje na vašoj koži. Jedan od centara koji može upravo da vam pomogne da uklonite celulit jeste i Sliming centar.

Na prvom mestu tu je svakako ishrana, jer konzumiranje masne i slane, prezačinjene hrane uvećava njegovu pojavu, a tu je i manjak ili čak nepostojanje fizičke aktivnosti, budući da ne postoje mišići koji bi zategli kožu i sprečili nastanak celulita.

To su svakako dve osnovne stvari koje morate promeniti kod sebe kako biste se rešili ovog problema, ali postoje i neki drugi, takođe prirodni načini, prirodni recepti koje svako može da isproba, a koji i te kako deluju na smanjenje celulita i na njegovo uklanjanje.

Talog kafe odličan u borbi protiv celulita

Sigurno pijete i volite kafu, a onda kada je popijete talog prospete ili u sudoperu ili u smeće. Zaustavite se kod poslednjeg koraka, te talog popijene kafe sklonite u neku posudu. Kada sa komšinicama ili drugaricama završite ispijanje kafice, trač partiju, uzmite talog, uđite u kupatilo, te pod tušem uzmite da se njime masirate. Ovde će vam pomoći ukoliko imate rukavicu za masiranje, te na nju nanesite taloga, a onda tako masirajte kritične delove tela, nekom srednjom jačinom, tako da podstaknete cirkulaciju, ali i učinite da kofein iz zrna kafe prodre dublje u kožu, te će tako zajednički uticati na umanjenje i krajnje nestajanje celulita.

Nakon završene masaže i tuširanja, nahranite kožu nekim hidratantnim mlekom za telo ili baš nekim gelom protiv celulita, ali možete i organiskim kokosovim uljem koje veoma pomaže u celom ovom procesu.

Limun i čili

Bitno je da znate da celulit nije samo estetski problem, budući da on ne nastaje zbog nekih spoljašnjih, već unutrašnjih faktora. Ovakva pojava na koži zapravo je reakcija organizma na to šta mu se dešava, te je potrebno da redovno čistite svoj organizam iznutra od različitih toksina koji se nakupljaju. Odličan recept za ovakvu, unutrašnju detoksikaciju i pokretanje unutrašnjih procesa koji će ukoniti celulit jeste čili limunada.

Napravite limunadu, kao što biste je i inače pravili, ali bez zaslađivača, te u nju dodajte prstohvat čili paprike u prahu, promešajte i popijte. Pijte ovaj napitak svakog dana i to tri puta na dan, te će osim uklanjanja celulita, ovo uticati i na mršavljenje, čime ćete dobiti napitak koji definitivno rešava dva najveća problema pred početak leta, a onda ćete ubrzo biti spremni da posetite obližnje bazene, kupališta, ali i da bez ikakvog stida krenete na letovanje i uživate na plaži.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *