Kako izabrati restoran u Beogradu za ručak sa prijateljima iz inostranstva

Uvek je najteže osmisliti provod za prijatelje iz inostranstva, zato što želite da svaki minut vašeg vremena provedenog zajedno bude zaista poseban i specijalan. Želite da im osmislite najbolji mogući provod, želite da to bude zaista nešto što će oni pamtiti. Naravno, očekuje se i da ih odvedete u neki restoran u Beogradu. I tu treba dobro promisliti.

Tradicionalni restorani

Naravno da ste i sami pretpostavili da vaše prijatelje iz inostranstva treba da vodite u tradicionalne restorane. U takve restorane u Beogradu morate da ih odvete makar jedno veče. Postoji veliki broj restorana u Beogradu koji su izuzetno posvećeni tradicionalnim jelima, a čak i oni restorani u Beogradu, koji se trude da budu maksimalno otvoreni i moderni i oni čak imaju nešto tradicionalno srpsko, jer jednostavno od sebe i svog ukusa nikako ne možemo pobeći. Tako da i vaši prijatelji iz inostranstva će verovatno poželeti da jedu u takvim restoranima, u restoranima gde mogu da probaju i ocene srpska tradicionalna jela, gde mogu mnogo toga da saznaju o srpskoj tradiciji, o srpskom načinu spremanja hrane i slično. Dakle, prva stanica mora da bude tradicionalan restoran.

Savremeni srpski restorani

Treba da razmislite i o tome da ih povedete u neke autentične restorane u Beogradu, koji nisu tradicionalni, ali i koji nisu kopija inostranih restorana. Dakle, treba da budu restorani u Beogradu koji su autentični, koji su originalni, koji imaju ukusa i stila za lepo i moderno. Treba izabrati one restorane u Beogradu koji imaju svoje kuvare, koji su zaista profesionalci. Treba izabrati restorane u Beogradu, koji imaju autentičan jelovnik, koji možda imaju i neke specifične sastojke, tajne sastojke. Samim tim oduševićete vaše prijatelje iz inostranstva. Njima će u tim restoranima biti izuzetno prijatno, oni će uživati i shvatiće zašto je Beograd tako poseban.

Restorani sa dobrom atmosferom

Mnogo je restorana u Beogradu, koji imaju bendove, koji imaju neku muziku u pozadini, ali teško je naći one dobre restorane, koji su apsolutno znali kako to sve da usklade. Svi vole muziku, to čini atmosferu još boljom. Nekada neki restorani ne znaju baš da izaberu bend koji bi se uklopio u njihov restoran i onda to i ne bude baš tako prijatno. Međutim, postoje oni restorani u Beogradu, koji to i te kako znaju. Ako je malo življa atmosfera u restoranu, onda će i sam enterijer biti mnogo ekstravagantniji i to će se veoma dopasti vašim prijateljima, koji će oduševljeno posmatrati sve to. Sa druge strane, možda treba vaše prijatelje iz inostranstva da odvedete u neke restorane u kojima je muzika apsolutno tiha i gotovo u pozadini tek ponekad čujete neku notu na klaviru. I to može da bude jednako interesantno, a sve naravno zavisi od toga šta vaši prijatelji vole.

Restorani sa pogledom

Kako ide lepo vreme treba da odaberete one restorane u Beogradu sa dobrim pogledom. Dakle, to ne moraju da budu restorani koji imaju perfektan pogled na ceo Beograd, to ne moraju da budu restorani koji gledaju na reku, restorani koji gledaju na ceo grad. To mogu da budu restorani u Beogradu, koji imaju prelepu i preugodnu baštu, koja gleda možda na neki park, most ili slično.

Izvor: Rustic GastroPub

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *