Najbolji izbor sprava za kućnu teretanu


Ogroman procenat osoba kaže da bi im život bio jednostavniji, lakši i lepši samo kada bi imali i najmanju kućnu teretanu. Ako ste onda osoba koja pripada onima koji je poseduju u svom domu ili posedujete prostor u kojem se može organizovati funkcionalna teretana, smatrajte se srećnicima kojima je na dohvat ruke uvek vežbanje u cilju zdravlja, boljeg osećaja i savršenog izgleda.

Sama ulaganja u kućnu teretanu ne moraju da budu velika, niti morate da imate najbolje i najskuplje sprave. U zavisnosti od mogućnosti, uvek možete da odaberete nekoliko sprava koje će sačiniti vaš kućni trening i koje će u potpunosti zameniti teretanu. Šta je ono što je najbolje odabrati za privatnu teretanu?

Sklopiva traka za trčanje

Trake za trčanje su osnov svakog treninga, bilo da trenirate u profesionalnoj teretani ili kod kuće. Imaju dosta prednosti, od toga da je imate tokom cele godine, pa trčanje i brzi hod neće biti onemogućeni usled lošeg vremena, ako to obavljate napolju, do toga da možete da gledate film ili omiljenu seriju tokom treninga. Savet je da to bude traka za trčanje sklopiva, posebno za manje prostore, jer ne zauzima mnogo mesta.

Kada je traka za trčanje sklopiva onda vam daje mogućnost da posedujete i više sprava, jer se često desi da kućna teretana nema mnogo mesta, već taman toliko da stanu dve do tri sprave. Pored uštede prostora, traka za trčanje je tu da vam pruži dobar kardio trening, da vam pruži odlično zagrejavanje, te da na njoj steknete potrebnu kondiciju. Kako sklopive, tako i druge, nudi Ringsport, mesto koje će vam pružiti brojne odgovore na pitanja u vezi sa ovim i sličnim spravama za treniranje. 

Sobni bicikl

Kada je tu traka za trčanje, onda se mora naći i sobni bicikl. Prednosti rada na njemu su brojne. Najpre, odličan je za kardio trening koji je neophodan. Nakon toga, vožnja kućnog bicikla aktivira različite grupe mišića, posebno nogu i zadnje lože, pa zatežete noge, gradite mišiće, topite masne naslage, posebno sa predela stomaka, ali stičete kondiciju i snagu za dalji trening i sve naredne treninge. Dobra vest jeste ta da kućni bicikli postoje u najrazličitijim cenovnim rangovima, pa neće sigurno biti problem da pronađete onaj koji vam odgovara i kada je investicija u pitanju. 

Fitnes klupa

Možda i najmanje ulaganje jeste kada govorimo o fitnes klupama. Možete ih pronaći u radnjama i za nekoliko hiljada dinara, pa sve do više desetina hiljada vrednosti. Bilo koja da je, veoma će vam poslužiti tokom treniranja u kućnim uslovima kada nemate prilike da posetite obližnji fitnes centar. Fitnes klupe su tu da na njima radite vežbe sa tegovima, vežbe sa težinom svog tela, vežbe poput trbušnjaka, istezanja, što znači da će vam biti potrebne od početka do kraja treniranja. Ujedno je tu i da sednete kada želite malo da predahnete, pa se obavezno mora naći kao deo kućne teretane.

Uz sve ovo, skoro pa propratna oprema, dolaze i tegovi različitih veličina i težina, trake za vežbanje, vijače, koje će vam poslužiti da steknete kondiciju, vežbate određene grupe mišića i postižete željene rezultate. A onda kada sve pripremite, posložite prema svojim zamislima i napravite jednu manju kućnu teretanu, koja zaista ne zahteva veliki prostor, nećete imati izgovore zašto ne vežbate i zašto se još uvek niste pokrenuli. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *