Najbolji podovi za vašu kuću ili stan

Uređivanje novog ili renoviranje i osvežavanje stana u kom već živimo je, iako će nam na kraju pružiti zasluženi osećaj zadovoljstva, dugotrajan, komplikovan i na više različitih nivoa zahtevan proces. Tokom čitavog tog perioda čini se kao da pokušavamo da žongliramo sa nekoliko stvari, da se ukolopimo u budžet, da zadovoljimo estetski momenat i uspemo da istaknemo sopstveni stil, a da uz sve to ipak prostor u kom ćemo živeti bude funkcionalan, da vodeći računa o cenama i izgledu prostorije u stanu ne izgubimo na praktičnosti.

S toga ne treba da čudi što se tokom čitavog poduhvata veoma često zaboravi na podove, kako prilikom raspodele sredstava, tako i prilikom izbora ostatka pokućinstva. Ovo može predstavlja ozbiljan propust jer podovi, osim što istovremeno predstavljaju osnovu svake prostorije, oni je ujedno, na kraju, i zaokružuju kao celinu, zančajno utičući i na opšti osećaj komfora koji imamo u svom domu. Za sve one koji sada žele da isprave grešku, kao i za one koji razmišljaju unapred, predstavljamo vam najbolji izbor podova za vaš dom.

Parket u spavaćoj i dnevnoj sobi

Ukoliko želite da svoju spavaću sobu ili dnevni boravak pretvorite u jedan udoban, topli kutak, onda je parket pravi izbor za vas. Kao podna obloga čija popularnost već decenijama nikako ne opada, parket se u odnosu na sve ostale alternative jasno izdvaja pre svega dugotrajnošću i kvalitetom. Adekvatno i redovono održavanje ovog poda od prirodnog materijala učiniće da u njemu uživa i po nekoliko generacija, jer je sam postupak održavanja prilično lak i veoma jednostavan, a moguće je, ukoliko i kada se za tim ukaže potreba, dodatno ga osvežiti i produžiti mu vek hoblovanjem i lakiranjem. Može predstavljati pravi izbor za skoro sve prostorije u stanu, osim kupatila, zbog osetljivosti na vlagu.

Laminat u prometnim prostorijama

Jedna od glavnih prednosti laminata kao podne obloge je relativno laka i veoma brza ugradnja, a isto važi i za održavanje. Radi se o podnoj oblozi koja se sastoji od drvenih vlakana smeštenih u sendviču između dva sloja zaštitnog materijala. Laminat veoma dobro podnosi habanje, grebanje i ostale vidove fizičkih uoštećenja, što ga čini savršenim izborom za podnu oblogu u prostrijama kroz koje često prolazi veliki broj ljudi. U odnosu na parket je nešto kraćeg veka trajanja, ali je zato manje zahtevan za održavanje i osetno jeftiniji. Zaštitni sloj takođe ima i dekorativnu ulogu, a osim verzija koje verno dočaravaju razne vrste drveta, u ponudi se može naći veliki izbor najrazličitijih tekstura, boja i šara.

Udobni vinil u kupatilu

Iako drvena podloga daje prostoriji karakterističan efekat topline, njena upotreba je ograničena na određene prostorije u stanu, pre svega zbog osetljivosti na vlagu. Tu na scenu stupa vinil i pored pomenutog nudi i veoma dobro apsorbovanje buke, kao i utisak mekane i udobne podne obloge, po kojoj je zadovoljstvo hodati bosih nogu. Cene vinila su izuzetno pristupačne, a ukoliko imitacija drveta nije vaš prvi izbor, na raspolaganju vam je raznovrsna paleta stilova, kombinacija boja i dezena. Zbog lakog čišćenja i dobrog upijanja buke, osim u kupatilima, vinil može da bude dobar izbor i kao podna obloga u hodnicima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *