Najpoželjnije destinacije za doček Nove godine 2019.

Novogodišnji praznici unose radost i euforiju u svaki dom. Bilo da se doček Nove godine planira mesecima unapred, ili se nekoliko dana pred taj čuveni 31. decembar odlučite na odlazak na doček, slavlje nikako ne treba da izostane.
Danas, sve češća pojava je da se povezuju zimski raspusti, godišnji odmori i zimovanja generalno sa dočekom Nove godine, i da se u tom duhu relaksacije i uživanja, odlučite na putovanje. Mnogo je mesta koja mogu biti vaše odredište – od manjih ili većih gradova, planinskih predela, egzotičnih i drugih udaljenih krajeva. Izbor u velikoj meri zavisi i od finansijskih mogućnosti i slobodnih dana koje imate na raspolaganju. Najpoželjnijih destinacija sa različitih stanovišta je mnogo, mi izlistavamo neke najaktuelnije za doček Nove 2019. godine.


Beograd – odličan, a opušten provod u gradu

Glavni grad Srbije, središte kulturnih i istorijskih znamenitosti, ključno je mesto fenomenalnog provoda. Nedaleko od svih nas, nalazi se upravo Beograd, centar svih zbivanja za doček Nove godine. Dostupnost restorana je veoma velika, sa raznim menijima, aranžmanima, popustima i repriznim spektaklima. Za doček Nove godine 2019. u Beogradu kafane pružaju tradicionalan sevdah, uz mirnije ili razdraganije atmosfere. Ambijenti klubova su toliko inovativni i moderni da pariraju svetski poznatim prestonicama noćnog provoda. Upravo zato, mnogo turista izabere baš prestonicu za doček Nove godine. Izbor turista takođe su često i splavovi, koji pored interesantnog prostora na vodi nude i kvalitetne sadržaje. Ukoliko ste ipak zaljubljenik opuštenijih dočeka, bez preteranog sređivanja, ranog rezervisanja i opterećivanja, tu su trgovi sa koncertima koji traju i po nekoliko dana. U Beogradu se uvek nađe nešto za svačiji ukus i finansijske mogućnosti.

Čarobni Pariz – magija u dvoje

Pariz, kao nestvarno lep, magičan i jedinstven grad, odiše krasnim predelima i krajolicima, uz nasmejana i ljubazna lica. Predstavlja jednu od destinacija za doček Nove godine koja je, višegodišnjim iskustvima ljudi, pokazana kao broj jedan. Prelepa Ajfelova kula, Trijumfalna kapija, Sorbona, Panteon, trgovi, centri mode, dvorci, katedrale i druge građevine, nezaobilazne su u Parizu. Grad ljubavi, svetlosti, mode i lepote – sve to ova francuska prestonica pokazuje i dokazuje svakom turisti, i ostavlja urezan trag u srcima zaljubljenih lica. Novogodišnja atmosfera daje posebnu notu Parizu: uz sjajne ukrase, zvukove muzike, otvorene prodaje i sajmove, dolazi do usijanja prazničnog zadovoljstva. Jasno je da devojke posebno vole grad ljubavi, i ovo je jedna destinacija koju svi obožavaju. Doček Nove godine povod je da odvedete voljenu osobu baš u Pariz i ispunite životnu želju, uz glamurozan doček na trgu, u odličnim hotelima ili restoranima.

Milano – grad tajni i elegancije

Italija je poznata kao zemlja tradicije, prestiža, stila i arhitekture. Milano je jedan od gradova u kome se sve to oseća još u vazduhu, a posebno razgledanjem i upoznavanjem grada. Od znamenitosti grada videćete katedralu Duomo, teatar Milanska Skala, trg Merkanti, crkvu Sveti Lovre, zatim panoramu Kraljevske palate i mnoge druge zgrade, crkve i važna predstavništva kulture i istorije grada i države. Za sve obožavaoce mode, tu su mnogi tržni centri, ogromne radnje sa vrlo privlačnim izlozima i prazničnim akcijama i nižim cenama, što raduje turiste. Cene aranžmana osciliraju u zavisnosti od fakultativnih poseta, broja noćenja i vrste izabranog prevoza. Za koju god varijantu da se odlučite, u Milanu ćete uživati za doček Nove godine, bilo na otvorenom prostoru, ili u dobro poznatim lokalima, sa tradicionalnim asortimanom obroka, pića i raznolike muzike za svakoga.

Berlin – tradicionalno tražena destinacija

Berlin je tradicionalno jedna od najtraženijih destinacija za doček Nove godine, u poređenju sa mnogim drugim svetski poznatim odredištima ljudi. Bez obzira na to da li više volite da šetate i upoznajete grad i posećujete atraktivne lokacije, ili noćni provod do ranih jutarnjih sati, u Berlinu ćete sigurno pronaći sve što želite. Postoji mnogo spomenika kulture, crkvi, galerija, pozorišta, muzeja, kao i klubova, pabova, kafana, restorana i barova, apsolutno za svačiji ukus. Konkretno, možete videti čuveni Berlinski zid, Brandeburšku kapiju, crkvu Svetog Nikole, Aleksandrov trg, Televizijski toranj, filharmoniju Berlina, dvorac Šarlotenburg i mnogo, mnogo toga drugog interesantnog, posebno u novogodišnjim danima, kada se doček Nove godine organizuje i na trgovima.

Tada sve svetluca, nose se pokloni, okićene su ulice, vozila i parkovi, vlada posebna energija i atmosfera, koja privlači poglede i turiste. Svako ko je bar jednom posetio glavni grad Nemačke, poželeo je sigurno da se vrati ponovo, kako bi upoznao još novih krajolika i zdanja i učestvovao u sjajnom noćnom provodu.

Navedene destinacije neke su od najpopularnijih za kako domaće, tako i turiste širom sveta. Gradovi noćnog provoda, ljubavi, elegancije, mode, kulture, istorije, ili nekih drugih životnih domena, na raspolaganju su prema različitim aranžmanima, prilagođenim finansijskim i vremenskim mogućnostima pojedinaca. Na vama je samo da odredite datum i mesto, i doček Nove godine biće nezaboravan.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *