Planirate da ugradite plise komarnike po principu “uradi sam” – evo koji alati će vam biti korisni

Tokom toplijih meseci ulazak insekata u kuću često može biti neizbežan. Oni svojim prisustvom mogu zadavati mnoge probleme. Spavanje u potpuno zatvorenom, toplom i zagušljivom prostoru – svakako nije rešenje. Umesto da svoje prozore držite potpuno otvorenima i strahujete od napada insekata, ili se pak zavučete u neprovetren prostor – odlično je ugraditi mrežu protiv komaraca. 

Osim što će vas komarnici zaštiti od insekata – dobićete i mnoge druge prednosti. A evo i nekih od njih. 

Plise komarnici – odličan su izbor za balkone i terase

Sa pojavom sunčevih zraka, sigurni smo da imate potrebu da budete sve bliži i bliži sa prirodom koja vas okružuje. Svoje vreme možda volite provoditi pokraj prozora i udisati svež vazduh, ili zaboraviti na probleme u čistoći svog doma dok vas blagi letnji vetrić kroz otvorena vrata balkona smiruje. Da vam te situacije ne bi izazivale nelagode, dobro je imati pouzanu zaštitu. Ne samo protiv insekata već i od prašine, polena i raznih drugih alergena. 

Plise komarnici dizajnirani su tako da ne sprečavaju prodor svežeg vazduha u dom niti količinu svetla. Sa njima ne možete pokvariti izgled enterijera jer dolaze u više boja, a pre svega u elegantnoj crnoj boji. Među velikim izborom veličina i načina otvaranja – plise komarnici mogu biti idealna opcija za dom. Njih je moguće otvarati vertikalno i horizontalno, sa unutrašnje ili spoljašnje strane – kako god vama odgovara. Poput harmonika vrata, plise komarnici bivaju od velike izdržljivosti što ih čini otpornima na udare vetra, oluju, UV zračenje i slično. A sam ram čini ih visokokvalitetnima jer sprečava mogućnost njihovog krivljenja ili korozije. 

Ukoliko volite svoje vreme provoditi pokraj balkona ili terase, i želite obezbediti zaštitu od prodora alergena u vašu spavaću ili dnevnu sobu – svoj fokus stavite na ove komarnike jer će vam garantovati dug vek upotrebe i mnoge prednosti. 

Kako ugraditi plise komarnike

Plise komarnici se razlikuju po veličinama i načinu otvaranja, ali bez obzira na to – veoma je jednostavno ugraditi ih. Njih možete ukloniti tokom zimskih meseci, odložiti i očistiti, a zatim iznova postaviti. Konstrukciju komarnika možete instalirati i na pvc, aluminijumske ili drvene prozore. Sve što će vam biti potrebno jesu pričvrščivači, vijci, sama mreža, šrafovi, bušilica, šrafciger i testerica. 

Najpre izmerite tačne dimenzije prozora i ukoliko se okvir uklapa postavite ga na prozor, poravnjajte i pričvrstite vijcima. Fiksirajte u potpunosti uz pomoć vešte ruke i bušilice. 

Kakve bušilice koristiti za ugradnju komarnika

Bušilice na tržište dolaze u širokom asortimanu. Pre svega, one električne, akumulatorske i ručne. Za postavku komarnika idealne su akumulatorske bušilice jer su namenjene za profesionalne korisnike, ali i građevinske laike. One mogu prodirati u metal, plastiku, drvo, pa ih lako uskladiti prilikom radova sa bilo kojim materijalom prozora ili balkonskih vrata koje posedujete. 

Prilikom ugradnje ne treba zaboraviti na bezbednost. Pa tako treba izbegavati da se navaljujete  svojom celom težinom na komarnik ukoliko je prozor otvoren. Bušilice vam mogu pomoći i u tome da pred zimu lako uklonite komarnik ne stvarajući nered, ali i da tokom prolećnih i letnjih meseci dobijete potpuno izdržljiv model. 

Samo uz adekvatne alate i pravilnu ugradnju – mogu se izbeći deformacije plise komarnika, prodiranje prašine i insekata kroz pukotine. Ukoliko planirate ugradnju po principu „uradi sam“, pojurite u prodavnicu i odaberite najpouzdanije alate.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *