Praksa skladištenja i transporta voća

Savremena poljoprivredna tržišta nameću konstantnu potrebu za boljim, bržim i kvalitetnijim mehanizmima koji bi upravljanje poljoprivrednim proizvodnim procesima dovelo do povećanja kvaliteta i smanjenja troškova uz minimalne gubitke i visok nivo higijenskih standarda.

Većina proizvođača voća i povrća na globalnom nivou uveliko se oslanja na plastične gajbe za sve potrebe koje obuhvataju procesi branja, skladištenja i transporta ovih osetljivih poljoprivrednih kultura. 

Plastične gajbe za voce pokazale su vrhunske performanse u procesima premeštanja voća i povrća sa jedne lokacije na drugu sa minimalnim gubicima i maksimalnom uštedom vremena zbog čega je došlo do masovnog napuštanja tradicionalnih kartonskih ili drvenih kutija i gajbica koje su brojnim nedostacima činile velike deficite svim fazama poljoprivredne proizvodnje.

Plastične gajbice su dostupne na tržištu u velikom rasponu boja, dizajna, oblika i veličina, sve sa ciljem da udovolje raznolikim potrebama, očekivanjima i namenama krajnjeg korisnika. 

Idealno dizajnirane da odgovore na potrebe savremenih trendova koje nameću maksimalnu zadržavanje svežine voća i povrća svojim fantastičnim modularnim rešenjima optimalno skraćuju vreme od trenutka berbe do krajnjeg kupca.           

Prednosti plastične ambalaže za transport i skladištenje voća i povrća 

Zahvaljujući vrtoglavom prodoru na tržišta sredinom prošlog veka kada su globalni proizvođači masovno počeli da napuštaju tradiocinalne ambalaže, plastične gajbice su, shodno industriji, proizvodnim procesima i krajnjoj nameni, doživele kastomizaciju, shodno vrsti proizvoda za čije potrebe su namenjene. Specifičnost rukovanja proizvodnim kulturama kao što su voće i povrće zahteva pre svega vrhunsko higijensko okruženje a zatim i visoku efikasnost u svim poljoprivrednim fazama, od branja do krajnjeg kupca u cilju očuvanja kvaliteta i svežine proizvoda. 

Jednostavnost upotrebe i funkcionalnost

Visok stepen korisnosti i prilagodljiva rešenja trajno je uticao na prelazak sa tradicionalnih ambalaža na plastične. Njihova uniformnost i lagana konstrukcija čine ih vrlo jednostavnim za manipulisanje različitim poljoprivrednim kulturama. Kvalitetna dizajnerska rešenja u vidu sklopivih i ojačanih stranica koje lako mogu biti složene jedna na drugu, omogućavaju maksimalnu brzinu u manipulaciji i procesima koji zahtevaju maksimalno skraćivanje vremena u cilju očuvanja kvaliteta poljoprivrednih kultura. Kvalitetne i postojane ručke omogućavaju jednostavno rukovanje plastičnim gajbicama što pruža dodotnu bezbednost i sigurnost tokom perioda učestalog korišćenja. U cilju održavanja visokih higijenskih standarda i zaštite voća i povrća od prljavštine i drugih nečistoča, određeni modeli imaju mogućnost aplikacije poklopca što pruža veliku prednost u odnosu na druge tipove gajbica. Takođe, specifični modeli poseduju ventilacione rupe koje omogućavaju efektivno očuvanje svežine određenih poljoprivrednih kultura kao što je na primer lisnato povrće.

Ušteda prostora za skladištenje

Optimalna dizajnerska rešenja plastičnih gajbica za voće i povrće omogućavaju organizovanije operativne procese što doprinosi značajnom fizičkom rasterećenju zaposlenih. Zbog svoje uniformnosti mogu se lako slagati jedna na drugu, što omogućava maksimalnu zapreminu i iskorišćenost prostora u svim procesima proizvodnje a naročito pri skladištenju voća i povrća. Sklopive stranice i podesiva baza omogućavaju jednostavno i brzo sklapanje i rasklapanje, što maksimalno štedi vreme i prostor specijalno u uslovima kada se prazne transportuju u fazama nakon isporuke.

Otpornost i konzistentnost

Plastika je dugotrajan material otporan na koroziju.  Karakteriše je visok stepen rezistentnosti na različite vremenske uslove i temperaturne razlike, kao i na različite efekte hemijskih proizvoda koji se često koriste u poljoprivrednoj industriji. Iz tog razloga, gajbice za poljoprivrednu industriju mogu se koristiti u svim fazama proizvodnje: od vremena žetve ili branja, do prerade, skladištenja i transporta.

Lako održavanje i ekonomičan dizajn

Procesi manipulacije hranom zahtevaju visok stepen dezinfikacionih standarda koji direktno utiču na kvalitet i ispravnost voća i povrća. Plastične gajbice su lako perive kako manuelno tako i u mašinama usko specijalizovanim za njihovo održavanje. Ovi nedeformabilni, praktični i lako perljivi proizvodi svojim glatkim površinama omogućavaju lako odstranjivanje nečistoća kao i brze procese sušenja. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *