Pravilno negujte kožu lica!

Izgleda da je danas šminka postala obavezna. Retko koja devojka se usuđuje da izađe napolje bez makar pudera ili korektora. Ipak, bojeni preparati mogu da ostave ozbiljne posledice na koži, a zbog toga je posebno vaźno negovati kožu na pravi način. A osim preparata za šminkanje danas su u ponudi na tržištu i brojni proizvodi koji služe za negu lica. No, ako i proizvode za negu kože stalno koristite možete da izazovete kontraefekat, a sigurni smo da to nikako ne želite. Kako onda pravilno negovati kožu kako biste očuvali lep izgled i kako biste sačuvali zdravlje?

Dermatološke ordinacije – prevencija pre svega!

Najvažnije je da vaša koža bude najpre zdrava. Zato je najbolje da bar jednom godišnje svratite do dermatoloske ordinacije i da se uverite da je sve u redu sa vašom kožom. Lekar će nakon pregleda dermatoskopom proveriti kakvo je stanje vaše kože i utvrdiće detaljnu dijagnozu. Ako se uspostavi da je neophodan neki zahvat, onda je najbolje da se to uradi u okviru dermatološke ordinacije, jer ćete biti pod stalnim nadzorom stručnjaka. I kada je reč o određenim procedurama, njih je najbitnije uraditi u profesionalnim ordinacijama, jer kada ste u dermatološkoj ordinaciji, neće doći do neželjenih reakcija, a to je najvažnije.

Ako odete u kozmetički salon, preparati poput maski, pilinga i drugih proizvoda za negu lica poslužiće vam samo ako su provereni i ako odgovaraju vašem tipu kože.da biste bili adekvatno zaštićeni, najbolje bi bilo da posetite savremene dermatološke ordinacije u kokima će vam stručan i profesionalan kadar biti na usluzi.

Šta je najbolje za kožu?

Danas su na tržištu u ponudi brojni preparati za negu kože. Zato detaljno proučite ponudu i izaberite odgovarajući preparat. Svakako, trebalo bi da uspostavite rutinu prilikom negovanja kože lica. A najpre očistite lice pomoću gela ili pene za umivanje. Ne bi trebalo da koristite sapune koji vam ne odgovaraju, jer oni samo isušuju kožu.

Ako želite lep ten, onda vam preporučujemi toniranje, a u odnosu na tip kože izaberite adekvatan tonik za lice, jer se u ponudi mogu naći tonik za suvu, masnu kožu ili kombinovani. A onda nanesite kremu. U ponudi su dnevne i noćne kreme, a uvek možete da izaberete i hidratantnu kremu koju možete koristiti i uveče i ujutru.

Birajte i hidrirajuće mleko za telo, jer će pomoću njega koža da vam bude meka i elastična. Birajte kvalitetne preparate za kožu, a saverujemo vam da kupujete proizvode koju imaju zaštitni faktor kako biste kožu od sunca zaštitili.

Fizička aktivnost pomaže koži!

Zdrav način života će doprineti da lepše izgledate. Ako se pravilno hranite i redovno vežbate, onda nema razloga za brigu. Dovoljna količina tečnosti tokom dana uticaće na izgled vaše kože, a kada pravilno unosite tečnost neće biti nepravilnosti i promena na koži. Vaša koža neće biti suva, a izbacićete sve toksine iz organizma. Hidrirana i zdrava koža sada je moguća. Neophodno je da na vreme brinete o svom zdravlju! Redovno vežbajte, makar dva puta nedeljno se posvetite nekoj fizičkoj aktivnosti. Šetajte, provodite vreme u prirodi i uživajte!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *