Školska oprema koju morate nabaviti pre 1. septembra

Svaki roditelj je svestan činjenice da đacima nije dovoljno kupiti samo sveske i knjige već da učenici ne mogu ni bez pernice za školu i školskog pribora koji trebaju na svakom času. Knjižare imaju ogromnu ponudu pa je teško zaključiti šta je pravi izbor. Zato je važno informisati se pre svake kupovine jer će to olakšati potragu.

Kako da kupovina bude što brža, a da odabir bude pravi? Da li je najskuplje i najbolje? Šta odvaja kvalitetan materijal od onog što detetu neće odgovarati na časovima?

Dileme su brojne, pa ćemo pokušati da ih što bolje razjasnimo u tekstu. Nastavite sa daljim čitanjem i spremno krenite u predstojeću nabavku!

Pernice za školu – kako odabrati najbolju?

Na tržištu postoje dve vrste pernica za školu, prazne i pune. Roditelji osnovaca najčešće kupuju pune pernice za školu jer je takva ponuda povoljnija. Ipak, važno je da ta pernica deci odgovara i omogući lako korišćenje, u suprotnom i najskuplja će biti neupotrebljiva. 

Pernice za školu na sprat (pune pernice) imaju jedan ili nekoliko pregrada i trebalo bi da se lako otvaraju, da su pregledne, da sadrže olovke, flomastere, drvene bojice, gumice, zarezač…

Đacima prepustite odabir boje, oblika i dezena jer je to deo školske opreme koju će koristiti i treba njome da budu zadovoljni.

Dodatni školski pribor neophodan svakom đaku

Svakom đaku će sasvim sigurno trebati četkice, tempere, lenjiri, stikeri, blok za crtanje, uvijači za sveske… Avgust je mesec kada 95% roditelja nabavlja svu školsku opremu, a pri tome nema previše iskustva što pravi ogromne gužve.

Odličan način da se nabavi školski pribor je da se kupi putem interneta u nekoj od online knjižara. U stvari, na ovaj način se može kupiti sve, od rančeva preko pernice za školu, sav školski pribor, ali i još mnogo toga (kese za blok i ranac za opremu za fizičko, kutiju za ručak, jako puno zanimljivih olovaka, sveski i sve što je potrebno jednom dečijem stolu).

Da li treba kupiti najskuplju školsku opremu?

Bilo da se kupuju pernice za školu ili školski pribor cene su različite. To roditeljima pravi dodatan problem jer svako želi najkvalitetniji materijal, ali cena to ne garantuje. Jako je važno da se informišete čime je napunjena pernica za školu ili koje je marke ostali školski pribor. 

Trebalo bi da skuplja oprema bude i kvalitetnija, ali ima situacija kada to nije tako, naročito ako su u pitanju pune pernice za školu. One mogu da sadrže pribor za pisanje koji je skup, a nije potreban poput nekih specifičnih hemijskih olovaka ili skupih flomastera i zarezača koje zapravo nisu ništa kvalitetniji od onih jeftinih varijanti. Pametnom kupovinom se može uštedeti i do nekoliko hiljada dinara što nije zanemarljivo kada se pogledaju troškovi opremanja jednog đaka.

Izbor je veliki, kvalitet i cena različiti, a svaki roditelj želi najbolje. Najbolja kupovina je ona kada se zna šta se traži jer se odmah otpisuju proizvodi koji neće odgovarati. Zato je važno informisati se pre kupovine, a za najlakši odabir i obavite kupovinu putem E-knjižare.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *