ZAŠTO SU NOSAČI ZA MONITORE KORISNI?

Dok gledamo omiljenu seriju ili svetsko prvenstvo, možda nas ometa baš ugao gledanja ili nam je loša visina ekrana. Tu u pomoć priskaču nosači za monitore – predmeti izuzetno praktični, jednostavni i povoljni.

OSNOVNE ODLIKE

Nosači za monitore predstavljaju predmete izrađene od vrlo čvrstih i trajnih materijala, ponajpre čelika, koji se postavljaju na zid, plafon, pod ili sto da bi se potom na njih postavio ekran računara, projektor ili TV. Oni mogu biti fiksni, što znači da se postavljeni ekran ne pomera, već da uvek stoji u određenom položaju, a, sa druge strane, postoje i zglobni, gde se nagib pod kojim stoji uređaj može menjati. Pored takve podele, nosači za monitore se dele i spram mesta postavke – zidni, podni i sl., a takođe postoje i oni koji su predviđeni da stoje na nekoj podlozi, takozvani stoni.

No važno je da svaki tip nosača za monitore omogućuje podešavanje visine, koja se može menjati u skladu sa potrebom, pa čak i položaja ekrana, nivoa nagiba i udaljenosti od zida. Takođe, postoje držači koji su namenjeni za jedan ili dva, tj. više monitora. Što se estetike tiče, uglavnom su vrlo jednostavnog dizajna, neutralnih boja, uklopivi, često konstruisani tako da se ni suvišni kablovi uređaja ne vide.

BENEFITI UPOTREBE

Prilično je korisno i praktično koristiti nosače za monitore. Pre svega, pospešićemo ugao gledanja, a kako se svakodnevno troši mnogo vremena na gledanje u ekran, nezgodne poze vrata ili glave mogu dovesti do izvesnih tegoba, ušinuća i raznih problema. Na ovaj način moći ćemo da gledamo iz značajno udobnije pozicije – one prema našoj meri i potrebi. Stoga možemo bezbrižnije i opuštenije da pratimo program na televiziji ili neki drugi sadržaj, igramo igre, čitamo onlajn izdanja knjiga, gledamo fotografije. Osim komocije i udobnosti koju nam mogu pružiti, nosači za monitore su izuzetno praktično rešenje i za uređenje enterijera. Naime, omogućuju nam slobodniji raspored nameštaja, nekad i potpunu reorganizaciju, a prostor na policama i komodama slobodan za ramove za slike, svećnjake ili ukrasne kutije.

POGODNI ZA VIŠE MESTA

Kako su danas televizori, laptopovi i kompjuteri neizostavni deo svakodnevice, te u ekrane gledamo obavljajući većinu poslova, ali takođe i u slobodno vreme, nosači za monitore sve su potrebniji. Otuda su oni poželjni kako za prostore u kojima se stanuje, tako i kancelarije. Svoje mesto često nalaze i na javnim mestima kao što su kafići, restorani ili kladionice, pa čak i autobuske stanice. Pomoću njih se ekrani mogu staviti na bolje mesto, na određenu visinu ili u ugao, tako da posetioci mogu umnogome lakše da isprate ono što se na njima emituje.

ODABIR

Najbolje je posetiti prodavnice tehnike, kao i pogledati njihove sajtove, te na osnovu uređaja koji imamo, njegove težine i veličine, predviđene pozicije i stila i namene prostora u koji treba da ga postavimo i odaberemo nosač za monitor. Od modela, proizvođača i brojnih karakteristika zavisi i kolika bi bila cena ovog proizvoda, što nadalje utiče na konačni izbor. Ipak, pre svega se treba voditi potrebama jer nije isto ako kupujemo zidni nosač za spavaću sobu ili za kafić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *