Zatezanje kapaka

Operacija kapaka je hirurška intervencija i zahvat koji vam pomaže da imate osvežen, blistav i odmoran izgled tokom čitavog dana. Omogućava jasniji vid uz kompletno otvoreno oko, čini da se osećate bolje i lepše, bez obzira na umor, stres, iscrpljenost i na primer sate i sate provedene za računarom. 

Zatezanje kapaka učiniće da se osećate znatno mlađe i lepše, bez obzira na godine i životno doba. Za manje od 45 minuta imaćete potpuno nov i izgled i pogled. U ovom tekstu izlistaćemo ključne karakteristike operacije kapaka, sa kojima je dobro biti upoznat.

Podizanje kapaka zahteva pripremu

Zatezanje kapaka vrši se iz estetskih i zdravstvenih razloga. Bez obzira na to, neophodno je sprovesti predviđenu pripremu. Ona se odnosi na preglede od strane specijalnog anesteziologa, interniste i drugih lekara prema proceni. Neophodno je priložiti rezultate krvi, urina, krvnu grupu, EKG i snimak pluća, a prema potrebi se pacijenti šalju i na još detaljnije preglede. Svakako izbor doktora koji bi treabalo da izvši operaciju podizanja kapa mora biti proveren i treba se odlučiti za priznate doktore rekonsturktivne hirurgije kao što je dr Zoran Žikić.

Podizanje kapaka vrši se uz anesteziju

Iako se radi o relativno kratkoj intervenciji, zatezanje kapaka je neophodno raditi u lokalnoj anesteziji. Upravo zbog reza i pojave bolova daje se ovaj tip anestezije, uz kasnije analgetike. Iako uglavnom nije predviđena opšta anestezija za ovu intervenciju, uz konsultovanje sa lekarom se može realizovati.

Zatezanje kapaka ne ostavlja ožiljak

Stručno i pravilno izvođenje operacije kapaka podrazumeva da se ne javlja ožiljak od reza. To se ostvaruje tako što se rez formira u unutrašnjosti kapka, blizu oka ili oko trepavica, pa zarastanjem postaje nevidljiv. Ovo je vrlo bitna karakteristika zbog koje podizanje kapaka ima veliku popularnost. 

Podizanjem kapaka otklanjaju se i drugi nedostaci

Primarni cilj koji ima zatezanje kapaka jeste otvorenije oko i lepši izgled i pogled. Ipak, pored toga, podizanje kapaka omogućava jasniji i bolji vid, posebno kod pacijenata kod kojih je kapak bio znatno spušten i zatvarao je deo oka. Pored toga, operacija kapaka vrši se tako što se otklanja višak tkiva, mišića i masti oko gornjeg ili donjeg dela oka, a zatim premešta na potrebna mesta oko očiju, ili potpuno otklanja, prema procenama stručnih lekara, pa tako nestaju čuvene „kesice“ ispod oka. 

Operacija kapaka zahteva kratak oporavak

Kao i svaki drugi zahvat, operacija kapaka zahteva da se pacijent oporavi, pa tek onda vrati svakodnevnim aktivnostima. U slučaju ove intervencije, postoperativni period je vrlo kratak, pa pacijenti već isti dan, dva sata nakon zahvata mogu da idu kući. Skidanje konaca obično se vrši šesti dan od operacije, a sledeći dan mogu se vratiti uobičajenim aktinostima. 

Operacija kapaka može imati rizike

Mnogo je pozitivnih strana operacije kapaka, ali javljaju se i određeni rizici. Neki od njih su višednevni bolovi u predelu očiju, zamućen pogled i neprihvatanje spoljne svetlosti. Takođe, potrebno je nositi hladne obloge u slučaju pojave otoka, crvenila, svraba i peckanja. Ukoliko svi navedeni efekti traju duže od dva dana, potrebno je posavetovati se sa nadležnim lekarima. 

Podizanje kapaka ima višu cenu

Zatezanje kapaka ima cenu koja varira u zavisnosti od obima i složenosti intervencije, kao i izbora klinike. Kada je u pitanju zatezanja kapaka cena je oko 1.000 evra i više, a isto toliko i donjih. Tako da, za ovu intervenciju u slučaju zatezanja oba dela, potrebno je izdvojiti oko 2.000 evra, što nije mala cifra.

Zatezanje kapaka omogućava povratak samopouzdanja, vida i mladalačke lepote. Sama intervencija zahteva detaljno informisanje, savetovanje i procenu stručnjaka, od čega dalje zavisi složenost operacije kapaka, period oporavka i sama cena.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *