ZBOG ČEGA JE EKSPRES LONAC SJAJAN SAVEZNIK U SVAKOJ KUHINJI?

 

Zna se da je put ka zdravlju preko dobre i kvalitetne ishrane, međutim, kuvanje katkada oduzima mnogo vremena. Ekspres lonac je stoga naš saveznik u pripremanju hrane jer zahvaljujući njemu spremanje zdravih kuvanih obroka biva brže i jednostavnije.

UŠTEDA VREMENA I ENERGIJE

Savremeno doba nameće ubrzan ritam života, mnogo obaveza i stresa gde katkada zdave navike, poput pravilne ishrane, redovnog sna ili fizičke aktivnosti neopravdano padaju u drugi plan. U trci za obavezama i poslovima zapostavljaju se ponekad i kućne radinosti jer naprosto za brojne aktivnosti savremene domaćice nemaju vremena koliko su imale naše bake. Sa druge strane, mnogo toga se kroz vreme unapredilo i pojednostavilo, te današnji način života utiče i na to da se teži praktičnosti i jednostavnijim i bržim izborima kada je god to moguće. Stoga je ekspres lonac i danas veoma popularan, zastupljen i poželjan proizvod, a zahvaljujući njemu može se uštedeti mnogo vremena i truda prilikom pripreme obroka. Takođe, ceo koncept funkcionisanja ekspres lonca, kao i njegove karakteristike, omogućuju i uštedu električne energije, što je danas, u kontekstu brige o životnoj sredini, takođe veoma važno.

ŠERPA KOJA JE DRUGAČIJA OD DRUGIH

Ekspres lonac je toliko popularan upravo zbog svoje praktičnosti. Njegove osnovne osobine ogledaju se u tome što je vrlo kvalitetan i otporan, napravljen uglavnom od nerđajućeg čelika, poseduje specijalizovane ventile, poklopac, ručke i ojačano dno koje akumulira toplotu. Njegova je tajna i u tome što troši manje vode za pripremu hrane, namirnice zadržavaju vitamine i minerale, prvobitnu boju i mirise, ukus biva fantastičan, a kompletan ručak sprema se umnogome brže – nekoliko puta brže. Ključni deo ovog lonca svakako je poklopac, koji se otvara i zatvara na specifičan način, pri čemu su i ručke šerpe od materijala koji omogućuje da se njime neometano rukuje. Svakako, postoji određen način upotrebe ove posude, koji je potrebno slediti, kao i sve savete u vezi sa načinom korišćenja.

I ZA BRZ I ZA ZDRAV OBROK

Iako se štedi u vremenu i potrošnji energije za pripremu obroka, ekspres lonac omogućuje ujedno i spremanje zdravih obroka. Dakle, mnogo brže, lakše i jednostavnije dobićemo tradicionalna jela, pre svega čorbe i variva, u čijim ćemo ukusima i mirisima uživati zajedno sa svojim bližnjima. Osim što je spremanje domaćih obroka dobro i važno za zdravlje i liniju, ekspres lonac će nam kuvanje učiniti lakšim i jednostavnijim procesom, a mi ćemo biti opušteniji i sigurniji prilikom spremanja jela, posebno ukoliko nismo naročito vešti u kuhinji. Otuda nije neobično što zasigurno spada u red omiljenih posuda, bez kojih je faktički nezamisliva jedna savremena kuhinja.

KAKO ODABRATI?

Postoji više modela i veličina ekspres lonaca, kao i proizvođača. Pouzdanost brenda je izuzetno važna pri odabiru naše nove šerpe, ali, pored toga, na izbor će uticati i karakteristike samog proizvoda kao što su materijal, zapremina, prečnik, dizajn, pa i cena. Važno je da se informišemo o svojstvima ove posude, pa, prema svojim potrebama i finansijskim mogućnostima, odaberemo model koji će nam pogodovati. Tako da, ukoliko još uvek nemate, pravo je vreme da nabavite svoju omiljenu posudu za spremanje hrane.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *