Benefiti koje stvaraju privatni vrtići za mališane i roditelje u modernom dobu

Veliki broj roditelja planira upis dece u vrtić već sa prvim sticanjem uslova, što je obično određeni uzrast sa punih godinu dana, ili više, kako bi obezbedili njihovo bezbrižno čuvanje tokom dana dok su preokupirani radnim obavezama. Kako se veliki broj majki vraća na posao čak i kada dete ne napuni godinu dana, neki vrtići omogućili su upis i za mlađe kategorije. 

U modernom dobu roditeljima su na raspolaganju kako državni, tako i privatni vrtići, što nekada nije bio slučaj, otežavalo je upis u javne ustanove i čak ostavljalo mališane bez slobodnog mesta sve do naredne godine. Danas, zahvaljujući privatnim predškolskim ustanovama roditelji su zadovoljni, a mališani srećni, jer im se od najranijeg detinjstva omogućava boravak sa svojom generacijom drugara. 

Privatne ustanove pružaju olakšice roditeljima čuvanjem dece 

Svakodnevnica sa decom može biti teška i zahtevna, a ukoliko su roditelji zaposleni još složenija traženjem za osobama koje ih mogu pouzdano čuvati. Privatni vrtići zbog toga su sjajan izbor, jer su omogućili upis u ranom detinjstvu, a često je prijem dece, u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta, otvoren tokom čitave godine. 

Pored toga, roditeljima se pružaju olakšice i u pogledu fleksibilnog radnog vremena, koje je celodnevno – od ranih jutarnjih do kasnih popodnevnih časova, a vrlo često i tokom vikenda. Sve to, omogućava da mališani bezbrižno borave u sigurnom okruženju ispunjenom ljubavlju, pažnjom i drugarstvom, dok roditelji mogu da olakšano obavljaju sve svoje svakodnevne poslove.

Deca su zadovoljna boravkom u privatnim predškolskim ustanovama

Generalno, nema i ne treba da postoje razlike između državnih i privatnih predškolskih ustanova, jer obe kategorije pružaju čuvanje dece i pripreme za polazak u školu. Privatni vrtići raduju decu posebno zbog toga što ih karakteriše rad u manjim grupama – između 7 i 10 mališana deli zajednički prostor, što je i optimalno za individualni i grupni rad. 

Takođe, dostupne su im moderne igračke, kvalitetni uređaji, društvene igre, maksimalna zabava, razonoda i učenje kroz igru koje ih svakodnevno i iznova raduje. Privatni vrtići su moderno uređeni, inovativnog sistema izgradnje i sve prostorije su uređene sa aspekta bezbednosti, stila i zabave.

Ljubazno osoblje i odlična saradnja

Još jedna prednost koja se ističe kada se analiziraju privatni vrtići, jeste i vrlo profesionalno i ljubazno osoblje koje je uvek raspoloženo i dostupno za razgovor, posvećuje pažnju roditeljima i ima vremena za njihova pitanja. Kako se radi o manjem broju dece u grupi, jednostavnije je komunicirati, sarađivati i dogovarati se. Roditelji se aktivno podstiču i uključuju u rad vrtića u pogledu pružanja preporuka i ideja, dobijaju povratne informacije od osoblja i važan su činilac zadovoljstva mališana boravkom, ali i lično njihovim stavom o vrtiću. Zbog svega toga, privatni vrtići su sjajan izbor koji raduje i decu, ali i njihove roditelje. 

Postoji čitav niz benefita koje pružaju privatni vrtići mališanima i njihovim roditeljima, a osnovni su bezbrižnost, nega i pažnja, posvećenost i kvalitetni sadržaji. Osoblje je uvek spremno za dogovor, posvećeno i vredno radi sa decom, realizuju se brojne aktivnosti, uči se kroz igru i stvara kvalitetna osnova za polazak u školu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *