Detalji koji će učiniti vaše kupatilo božanstvenim

Uređenje kupatila nekada je bio vrlo težak i iscrpan proces. Danas, kada je ponuda kupaitlske opreme u izobilju, ovaj proces predstavlja mnogima pravo zadovoljstvo. Izbor svih elemata je ogroman: tu su pločice za kupatilo, slavine i tuš baterije, kupatilski nameštaj i mnogo toga drugog. Potrebno je uskladiti stilove, boje i dezene svih ovih elemata i dodatnih detalja.
Kupatilo je danas postala oaza relaksacije, mira i higijene, u kojoj se mogu naći mnogi detalji za koje ne bismo ni pretpostavili. Savremena kupatila gotovo da ne liče na prostoriju za održavanje higijene, već pružaju mnogo više pogodnosti. Preporučuju se slavine Grohe, kupatilski nameštaj i sanitarija Kolpa San. Šta je sve neophodno da bi vaše kupatilo dobilo novo, idealno ruho, dajemo u nastavku teksta.


Pločice za kupatilo – fenomenalni dizajnovi

Pločice za kupatilo su važan deo uređenja ove prostorije. Postavljaju se na podove i zidove i imaju određena svojstva. Mogu biti keramičke, mermerne ili granitne. Prvo i najvažnije za podne keramičke pločice jeste da se ne klizaju i to se određuje oznakama do R13, što se koristi za spoljne pločice. Do oznake R10 dovoljno je neklizajuće svojstvo za pločice za kupatilo. Danas su popularne zidne pločice za kupatilo u tri dimenzije: imaju ispupčenja, odvojene linije ili druge šare, za potpuno novi doživljaj prostora. Uglavnom se biraju dezeni, dimenzije i boje, mada pažnju treba obratiti i na kvalitet.

Keramicke plocice Nantes BEograd

Poznata su svojstva španske i italijanske keramike, pa su one znatno viših cena nego domaćih proizvođača, iako imaju i one visok kvalitet. Razlikuju se klase A, B i C, u zavisnosti od svojstava i kvaliteta, od boljih ka manje dobrim. Dimenzije koje se preferiraju danas su uglavnom veće, čak i postavljanje bez fug mase. Ipak, i dalje dominira i čuveni „mozaik“, ali i pravougaone pločice, u jednoj ili više boja. Keramičke pločice su vrlo popularne i danas, zbog adekvatnih cena, velike ponude različitih modela i činjenice da su trajne i daju dobar odnos cene i kvaliteta.

Slavine/baterije za kupatilo – detalji koji osvežavaju

Pored toga što su pločice za kupatilo bitan element uređenja, tu su i slavine, odnosno baterije, bez kojih je nemoguć protok vode. Izrađuju se u različitim stilovima: standardnom, modernom ili rustičnom. Materijali koji su danas popularni jeste inoks, odnosno metalne varijante ili granit. Popularnost granita je ogromna, upravo zbog mogućnosti izrade slavina u različitim bojama: beloj, bež, sivoj ili crnoj, i to u različitim svetlijim ili tamnijim nijansama. Unapređenost slavina za kupatilo toliko je izražena da danas imamo mogućnost automatskog, odnosno senzornog pokretanja, bilo na dodir ili reakcijom na pokret ruke. Takođe, kreiraju se savremenije baterije uz tuš i crevo za hidromasažne tuš kabine, pa nude čitav niz dodatnih mogućnosti u pogledu protoka vode u različitim mlazovima.

Slavnie / baterije za kadu

Slavine mogu biti u klasičnom obliku, sa ravnom baterijom i jednom ili dve ručke za pokretanje vode. U slučaju postojanja jedne ručke, omogućava se brže i jednostavnije smenjivanje tople i hladne vode, odnosno promena temperature. Slavine Rosan u svakom navedenom pogledu imaju odlične predstavnike svoje ponude, pa se jednostavno uklapaju u kupatilo bilo kog stila. Moderne slavine Rosan mogu biti i u četvrtastom ili ovalnom obliku, samo što su nešto više podignute u odnosu na klasičan oblik male slavine za tuš, kadu ili lavabo. Možete odabrati onaj proizvod koji će najviše odgovarati stilu kupatila, boji pločica i u zavisnosti kakva je sanitarija.

Spektar kvalitetnih sanitarija za kupatilo

Sanitarije za kupatilo čine tuš kabina, lavabo, kada, WC šolja i slično. Izbor je veliki, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti i preporučenog dizajna, treba pronaći odgovarajuće rešenje. Izbor sanitarija treba da odgovara prethodno odabranim zidnim i podnim pločicama, ali i slavinama, ukoliko su već odabrane. Kolpa San je brend kupatilskog nameštaja i sanitarija koja je omogućila podizanje uređenja kupatila na znatno viši nivo. Kupatilo dobija potpuno novi izgled, bez klasičnih, belih sanitarija, nameštaja i jednostavnih ideja. Ako se odlučite da vaše kupatilo opremite kupatilskim nameštajem Kolpa San savetujemo da uradite u proverenim i specijalizovanim radnjama kao što je Nantes Beograd.

Kolpa San daje mogućnost izbora između standardnih tuš kada, hidromasažnih i drugih tuš kabina i slično, ali i potpuno smelih kombinacija elemenata. Ovde je presudan izbor između troškova i koristi. Kolpa San daje i različite dodatke za kupatilo, a posebno su korisna kvalitetna sredstva za čišćenje i pravilno održavanje sanitarija. Lavabo i slični elementi, često se mogu postavljati uz predviđen kupatilski nameštaj – police, fioke i mnogo toga drugog. Moderne sanitarije imaju hromirane, mermerne ili granitne detalje, što je značajan napredak u odnosu na keramiku. Uz sanitarije, biraju se detalji kao što su držači za peškir, sapun, police uz lavabo i ogledalo i mnogo toga drugog, što je više u domenu kupatilskog nameštaja.

Kupatilski nameštaj – izbor bezvremenskih elemata

Nekada je kupatilski nameštaj izgledao uglavnom univerzalno: police, fioke i ogledala bila su u beloj ili plavoj boji. Materijal izrade uglavnom iverica i povremeno medijapan. Danas, i u ovom domenu, uređenje kupatila je toliko uznapredovalo, da je nezamislivo koje sve kombinacije boja, dezena i materijala se mogu naći u ovom prostoru. Danas se upotrebljava puno drvo za izradu, medijapan visoki sjaj ili mat, kao i staklo. Kolpa San, nudi baš takve ideje za kupatilski nameštaj, kao važan element estetskog doživljaja kupatila.

Kupatilski namestaj

Danas je moderna ideja postavljanja lavaboa u podlogu koja će biti kupatilski nameštaj – deo sa zatvorenim policama, fiokama, ili drugim delovima. Takođe, iznad se postavljaju ogledala sa rasvetom, bilo led ili klasičnom, žutom. Uz ogledalo često se stavljaju police sa strane, za osnovni pribor za higijenu. Uz sve to, postavljaju se visoke police zatvorene vratancima ili drugačije ugaone fioke na primer. Kupatilski nameštaj Kolpa San kreiran je tako da maksimalno iskoristi raspoloživ prostor i da daje dosta raspoloživog mesta za odlaganje stvari. Led rasveta uz kupatilski nameštaj česta je pojava u ovom prostoru kada govorimo o savremenom uređenju. Celokupno navedeno uređenje kupatila, zavisiće u najvećoj meri od predviđenog budžeta, stila kupatila i vremena slobodnog za bavljenje detaljima.

Kupatilo je prostorija koja se nalazi u svakoj kući, stanu ili drugom životnom prostoru. Kako je nezamisliva svakodnevnica bez ovog prostora, važno je posvetiti veliku pažnju detaljnom uređenju. Svaki detalj daje božanstven doživljaj, utisak i ostavlja pečat jedinstvenosti. Slavine Rosan, kupatilski nameštaj i izbor sanitarija Kolpa San, tu su da omoguće da taj pečat bude bezvremenski, trajan i elegantan.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *