U 8 koraka do savršenog benda za vaše venčanje

Planovi za vaš veliki dan su uveliko u toku. Već u toku planiranja da pravite planove, znajte da je jedna od najvažnijih stavki  izbor muzike. Znate li već tačno koga i šta želite, ili se dvoumite, ili nemate blage veze koja opcija bi vam najviše odgovarala? Bend za svadbu koji izvodi muziku uživo, samo za vas i vaše goste, dajući večeri glamurozan štimung?  DJ-a koji može da uradi autentičnu plejlistu samo za vas, i kreira atmosferu najbolje žurke u gradu?  Ukoliko vam to finansije dopuštaju, muzika uživo je nešto na šta apsolutno vredi potrošiti novac. Kada se, i ako se, definitivno odlučite za ovaj izdatak, evo i vodiča kako da izaberete i bukirate vaš super savršeni bend za svadbu

Od 1 do 8

Razmislite prvo koju to muziku želite da slušate na sopstvenom venčanju. Da li ste proslavu zamislili kao disko veče, u kom nema mesta za sedenje i odmaranje, ili ste više za opuštenu varijantu i intimniju atmosferu? Bendova za svadbu ima u svim oblicima i veličinama, bitno je samo definisati svoje želje

Dan venčanja možemo uglavnom podeliti u tri segmenta. Ceremonijalni deo, prijem i vreme za ručak i večernju zabavu. Želite li muziku tokom svih tih aktivnosti? Želite li istu vrstu muzike, koju ste odabrali za žurku, da slušate i tokom posete švedskom stolu? Konsultujte se sa bendom koji ste odabrali – kakva su njihova iskustva i da li oni nude različite opcije u zavisnosti od pobrojanih prilika.

Istražite tržište

Istražite tržište, potražite preporuke. Bilo da tražite bend za svadbe Novi Sad, Niš, Užice, budite spremni na činjenicu da su oni najbolji  uvek zauzeti i bukirani i mesecima unapred, tako da malo planiranja nije na odmet. Budite spremni i da za pravi bend odvojite i pristojan novac, jer koliko specijalan dan mogu da učine nezaboravnim, loš izbor benda za svadbu može biti ozbiljan razlog za čupanje kose na glavi.

Pokušajte da pre konačne odluke i bukiranja, čujete uživo na delu vaše favorite koji su ušli u uži krug. Video snimci i preporuke ih mogu plasirati na vrh vaše liste, ali samo prisustvovanje njihovoj svirci daće vam konačan impuls i pomoći u odluci jesu li oni pravi bend za vas.

Poslušajte njihovu plejlistu

Tražite njihovu plejlistu i dobro pregledajte ima li nagaznih mina na njoj. Imajte u vidu i vaše goste i kakva muzika će prijati većini, svesni da je to ipak u potpunost vaš dan. Proverite da li slučajno znaju pesmu uz koju ste zamišljali vaš prvi ples i konsultujte ih da li su spremni da je za vas nauče.

bend

Povežite ih sa profesionalcima koji su zaduženi za lokaciju gde se proslava održava. Ljudima iz benda za svadbu potrebne su informacije vezane za logistiku – od pitanja parkiranja kombija/kamiona sa opremom, unošenja instrumenata i ozvučenja, prostora koji im dostupan na podijumu do eventualnih ograničenja i restrikcija po pitanju jačine muzike, koje moraju ispoštovati.

Proverite koliko setova mogu da odsviraju

Bendovi za svadbe takođe imaju dušu i njima je potreban odmor. Proverite koliko setova mogu da odsviraju, koliko pauza prave i razmislite da li i kako da popunite prazan muzički hod. DJ je uvek jedna od opcija, i neki bendovi će vam je i sami ponuditi u sklopu njihovog paket aranžmana. Gostujući muzičari, trubači ili  tamburaši mogu da upotpune atmosferu i dovedu je do usijanja. Druga vrsta muzike koju bi na primer mogao da vam odsvira gudački kvartet, može s druge strane da donese prefinjenost, eleganciju i pojača osećaj intimnosti.

Na kraju, dajte bendu povratnu informaciju. Em im može biti korisna za dalji njihov napredak, em ćete, ukoliko imate pozitivno mišljenje, pomoći nekom drugom da napravi dobar izbor.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *