Gde mladi najčešće putuju za doček Nove godine danas?


Doček Nove godine je za neke prilika da odu na ludu žurku, dok drugi jedva čekaju tih nekoliko slobodnih dana da se opuste ili da otputuju negde. I jedni i drugi imaju velika očekivanja od najluđe noći u godini. 

Ovi koji za doček Nove godine idu na proslavu u svom gradu najčešće biraju da to bude u nekim klubovima ili restoranima koji organizuju poseban program za to veče. U velikim gradovima i turističkim mestima u restoranima i klubovima nastupaju estradne zvezde pa oni i nemaju potrebu da idu negde dalje, ukoliko je takav način zabave njihov izbor.

Ove organizovane proslave za doček Nove godine se uglavnom reklamiraju na društvenim mrežama nedeljama ranije, tako da, svako ko je zainteresovan da veče provede u nekom klubu ili restoranu sve neophodne informacije može da pronađe na internetu.

Još jedna opcija za doček Nove godine koja je popularna među onima koji ne žele da se opterećuju oko spremanja jesu i koncerti na otvorenom koji se organizuju u svim većim gradovima u zemlji. 

Oni koji vole da otputuju negde za doček imaju opciju da odu iz zemlje i posete neku evropsku prestonicu ili da posete neku poznatu turističku destinaciju u Srbiji.

Doček u srpskim turističkim centrima

Već je postala tradicija da se za doček Nove godine odlazi u neki od velikih turističkih centara u Srbiji. U ovim mestima je ponuda za doček raznovrsna i prilagođena i mladima i porodicama sa decom. Za planine se roditelji sa malom decom odlučuju kako bi i oni i mališani mogli da uživaju u zimskoj idili i igranju na snegu. 

S druge strane, u popularne turističke centre mladi odlaze za doček jer im je tu garantovano da će imati veliki izbor klubova i kafana u kojima će moći da đuskaju do zore i da se odlično provedu. U ovim mestima se čak i bez rezervacije i unapred uplaćenog ulaza može odlično zabaviti u nekom od kafića.

Doček Nove godine u inostranstvu

Doček Nove godine je idealna prilika za sve koji koriste svaki slobodan trenutak da otputuju negde u inostranstvo. Godinama unazad domaće turističke agencije nude povoljne aranžmane za doček u evropskim gradovima. Tako se za neke pristojne pare mogu obići Prag, Budimpešta, Drezden, Beč, ali i Pariz, London, Madrid ili neka druga atraktivna destinacija. Jeftinija putovanja u inostranstvo uglavnom podrazumevaju odlazak autobusom na destinaciju. 

Malo skuplji su aranžmani koji, osim smeštaja, uključuju odlazak avionom na destinaciju. Ono što je dobra vest je to da se aranžmani za doček Nove godine u inostranstvu počinju prodavati i dva ili tri meseca ranije, pa se cela suma može otplatiti na rate.

Nova godina na plaži

Doček Nove godine na plaži je sve popularniji među mlađom generacijom. Umesto da u nekom evropskom gradu uz kuvano vino i čuvene „odžak kolače“ dožive tradicionalni praznični duh, radije biraju odlazak na neku tropsku destinaciju. Najpopularniji su Zanzibar, Kuba, Dominikanska Republika, Maldivi i Sejšeli ili neka slična destinacija na kojoj se može uživati na peščanoj plaži uz egzotične koktele. U poslednjih nekoliko godina ovakva putovanja za zimske praznike su sve popularnija među mladima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *