Sve što vam je potrebno za savršenu kućnu žurku

Izlasci definitivno nikada neće izaći iz mode, ali nekako se ipak sve češće odlučujemo za kućne varijante zabava pod parolom „kod kuće je najbolje“. Naravno, ovo nije daleko od istine, ali koliko god igrali na sigurniju kartu, kada organizujete bilo kakvo druženje kod kuće, morate malo više da se angažujete i detaljnije osmislite aktivnosti jer se gosti neće baš sami animirati i provoditi. Upravo zato vam u nastavku teksta predlažemo nekoliko ideja za uspešnu kućnu žurku, a vi budite slobodni da i sami proširite spisak! I naravno – želimo vam lep provod!

Tematska zabava

Kada pomislite na kućnu zabavu, u glavi vam je obično sedeljka sa gomilom hrane i pića na kojoj ne postoji neki poseban plan i program – gosti se šetkaju okolo, traže sa kim će da pričaju, a ako u konverzaciji nemaju mnogo uspeha, jednostavno se okrenu hrani i piću. Naravno, ovakav scenario je sasvim prihvatljiv, očekivan i normalan, ali kada vi organizujete zabavu kod kuće, ipak možete da uradite nešto drugačije – osmislite tematsku zabavu! Tema može da bude ona koja je najbliža svim vašim gostima, što po interesovanjima, što po obrazovanju. Jednostavno, probajte da smislite nešto što će svima biti interesantno ili izazovno ili što sve vas povezuje. Na primer, tematski maskenbal je zato uvek dobra ideja, a koliko god godina imali, garantujemo da ćete se odlično zabaviti!

Nova, drugačija hrana

Nemamo ništa protiv pice, domaćih kiflica ili grickalica, ali hajde da to veče učinimo posebnim i drugačijim tako što ćemo isprobati neke nove specijalitete. Šta kažete na suši? Naravno, niko od vas ne očekuje da ćete sami spremati sve vrste suši rolnica, a upravo zato je tu dostava hrane. Ukoliko ste (naravno!) bacili sve flajere koje ste dobili u poštanskom sandučetu, jednostavno pokrenite Google pretraživač i pronađite mesta koja imaju uslugu dostave. Kada pretražujete, trudite se da budete što konkretniji zbog boljih rezultata. Zato, na primer, kucajte „dostava sushi Vračar“ (ili bilo koji drugi deo grada i to precizno), a ne uopšteno „dostava suši“.

Stari hitovi

Niko nije imun na „blast from the past“. Zato svoju zabavu koncipirajte tako da puštate samo hitove vaše mladosti koji će vas podsetiti na najbolje izlaske ili ekskurzije. Aktuelne hitove već dovoljno forsiraju na radio stanicama i u klubovima, pa ako želite da izbegnete ponavljanja, jednostavno se okrenite evergrin hitovima. Ko zna kakve ćete sve uspomene probuditi!

Društvene igre

Nažalost, više niko od nas ne očekuje da znamo da igramo monopol ili riziko, a o komplikovanijim igrama sa kartama da ne govorimo. Ipak, nemojte i sami da padate pod uticaj modernih tehnologija! Baš za inat, u svoju kućnu zabavu uključite nekadašnje popularne igre poput tvista, muzičkih stolica ili igre istina-izazov. Možete pronaći i neku društvenu igru koju niste ranije igrali. Osetićete se kao srednjoškolci ponovo, a ta bezbrižnost i zagarantovana zabava i smeh zaista nemaju cenu. Osim toga, vaša kućna žurka će se sigurno još dugo pamtiti i prepričavati upravo zato što ste uspeli da probudite sve te najlepše uspomene iz ranije mladosti. I ko zna, možda ćete baš takve žurke uvrstiti u svoje mesečne repertoare zabave, dok će se samo domaćini smenjivati. Zašto da ne! Lep provod!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *