Kako da uklonite loš zadah brzo i jednostavno

los zadah

Loš zadah je problem koji tišti ogroman deo svetske populacije. Postoji neverovatna nelagodnost ukoliko znate da imate loš zadah. Može se desiti da izbegavate kontakt sa ljudima, ne želite da pričate ili zaklanjate, kako osmeh, tako i govor, kako biste sakrili činjenicu da treba da svratite do neke od stomatoloških ordinacija. Postoje određeni trikovi, uz naravno redovnu higijenu i održavanje oralnog zdravlja, uz pomoć kojih ćete uspeti da se rešite ovog neprijatnog problema. Time ćete povećati svoje samopouzdanje, bićete u boljem raspoloženju i samim tim ćete biti mnogo sigurniji i zadovoljniji svojim zdravljem i izgledom vaših zuba.

Konac

Kako ne biste bili česti u stomatološkim ordinacijama, bolje koristite konac. Uobičajene metode čišćenja zuba ne mogu uvek da sklone baš sve ostatke hrane i ne mogu u potpunosti da skinu sav plak koji se nagomilava na vašim zubima, između obroka. Pored toga, potrudite se da češće perete zube. Mnogi misle da je sasvim dovoljno 2 puta dnevno oprati zube – što i jeste minimum, ali ukoliko imate problema sa zadahom, to znači da treba dosta češće da se posvećujete higijeni svoje usne duplje. Zadah ume da bude i glasnik većih problema, pa odlazak do neke stomatološke ordinacije bi bio adekvatan početak pokušaja da se rešite ovog neprijatnog problema.

Pranje jezika i ishrana

Čest savet koji možete videti na zidovima i posterima raznih stomatoloških ordinacija je upravo u vezi sa higijenom jezika. Na jeziku se često nakupljaju bakterije i ostaci hrane koji stvaraju zadah. Iako je to postalo pravilo oralne higijene, mnogi nisu svesni količine bakterija koja se može pronaći tu i broja problema koji te bakterije mogu izazvati. Jezik možete prati običnom četkicom – ne bi trebalo da imate većih problema sa njegovim čišćenjem. Ipak, ukoliko postoje određene prepreke u toj vrsti higijene možete koristiti i specijalne strugače za jezik. Oni su stvoreni kako bi vam olakšali održavanje oralne higijene, možete ih kupiti ili dobiti u određenim stomatološkim ordinacijama, a njihova specijalnost je skidanje mrtvih ćelija i bakterija iz vaše usne duplje. Pored toga, ukoliko i dalje budete imali problema sa lošim zadahom možete probati da korigujete svoju ishranu. Postoje namirnice koje izazivaju mnogo veći broj problema od ostalih. Ne govorimo samo o uobičajenim namirnicama koje se povezuju sa problematičnim iskustvima u vašoj usnoj duplji, već i o namirnicama od kojih to nikada ne biste očekivali. Primera radi, kada su u pitanju crni i beli luk, za koje znamo da izazivaju loš zadah, neophodno je znati da kod tretiranja problema koje oni izazivaju, regularno pranje zuba često ne pomaže. Miris udišemo i ostaje u nama mnogo duže nego kada govorimo o drugim namirnicama.

Cigare i ispiranje

Stomatoloske ordinacije obožavaju da kritikuju pušače. Osim očiglednih problema, prilikom izazivanja raka i drugih oboljenja, cigare umeju da potpuno požute zube i naprave dodatni problem sa vašom oralnom higijenom. Ne samo što estetski ne izgledaju prijatno, cigare znaju da negativno utiču na vaš zadah. I sami ćete osetiti ogromno poboljšanje kod vašeg zadaha, ukoliko se odlučite da ostavite cigarete. Bez obzira na to da li ste pušač ili niste, svakako bi trebalo da ispirate usta. Time ćete uštedeti dosta vremena i energije i nećete morati da brinete o zadahu jer ćete ispiranjem skloniti ogroman broj bakterija i regulisati miris vaše usne duplje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *