Kako osigurati svoj dom od provalnika – sigurnosna vrata moderno su i inovativno rešenje 

sigurnosna vrata

Da li ste doživeli da odete na odmor ili posao, a vratite se u kuću u kojoj su harali uljezi i odneli veći deo vaše imovine i ušteđevine? Kriminal u svetu ali i u našoj zemlji sve više cveta.

Broj pljački i provala široko je rasprostranjen. U osećaju nemoći i očaja, menjali ste bravu nadajući se da provalnici neće iznova pokušati krađu, međutim, želite se bolje osigurati? 

Kako zaštiti svoj dom od provalnika 

Većina provala najčešće biva tokom dana i najugroženiji domovi jesu oni na periferijama grada, ili stanovi u prizemlju, ali i zadnjem spratu. Želeći nekakav sistem zaštite, možete ugraditi alarm  koji je izuzetno pouzdan jer će signilizirati izuzetno jak zvuk i svetlo privlačeći poglede drugih. Na taj način, provalnik čak i ukoliko je ušao nezakonito u vaš dom – neće imati dovoljno vremena da uzme dragocenosti ili će preovladati njegov strah pa će pobeći istog momenta. Pored alarmnog sistema, dobra opcija jesu i skrivene kamere jer one mogu detektovati svako sumnjivo lice koje se mota oko kuće. Čuvajući snimke, nemoguće je da provalnici uđu ili izađu neprimećeni. Zatim, možete se služiti nekakvim psihološkim igrama ukoliko sve već imali iskustva sa prethodnim provalama. Prilikom odlaska iz vašeg stana ili kuće povoljno je da ostavite uključen televizor ili nekakav muzički uređaj, kako bi provalnici pomislili da tada nekoga ipak ima unutra. Među načinima zaštitite doma od provalnika jeste i mogućnost nabavke psa, zaključavanje sobnih vrata drugih prostorija ali kao najpouzdaniji se smatra zamena vrata. Sigurnosna vrata i različite vrste brava mogu vam pružiti željenu sigurnost.

Sigurnosna vrata otporna su i bezbedna od krađa

Čini se da ne postoji ništa bezbednije od sigurnosnih vrata. Otporna na metke i udare, ova vrata zaista su značajna zaštita od provalnika. Sigurnosna vrata dizajnirana su tako da svojim čeličnim strukturama, masivnim i ojačanim elementima, ali i raznim punilima bivaju otporna na krađe. Ona mogu biti od različitih materijala, pa čak i od drveta i stakla, međutim tu su uvek čelična ojačanja. Odupirući se fizičkim napadima provalnika, sigurnosna vrata najčešće su opremljena sa masivnim šarkama i sigurnijim bravama. Ugradnja više brava može biti dobra opcija. Na savremenom tržištu postoji mnoštvo modela vrata i brava dizajniranih prema tuđim potrebama. Popularna su i tražena sigurnosna vrata koja se otključavaju uz pomoć ključa, ali i ona čije otvaranje biva moguće na neki drugi način. Postavljanje prepreka prilikom ulaska u dom provalnike može pokolebati, a vama pružiti veću bezbednost i udobnost. Kupivši sigurnosna vrata sa modernim mogućnostima – bez brige moćićete da napustite vaš dom. 

Domaca sigurnosna vrata sa sistemima bez upotrebe ključa

Treba istaći da postoji modernizovana verzija sigurnosnih vrata. Iako ova vrata nisu povoljna, poseduju specijalne sisteme zaštite. Načini otvaranja i zatvaranja mogu biti raznoliki. U pitanju je unošenje posebne šifre, pristupanje mobilnoj aplikaciji, korišćenje detetktora otiska, specijalnog daljinskog upravljača i slično. Ovakva domaca sigurnosna vrata omogućavaju izrazitu zaštitu, pružaju vam informacije putem pametnih uređaja o pokušajima pristupa i gde god da se u svetu nalazite možete nadgledati situaciju. Sigurnosna vrata bez upotrebe ključa moderna su i impresivna. Inovativno su rešenje. Međutim, ništa manje pouzdana nisu ni ona vrata dizajnirana sa ojačanim elementima i više brava. Dobri proizvođači i kvalitetni materijali odlična su kombinacija za visok nivo zaštite od provalnika. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *