Koji fiokar za kancelariju izabrati i na šta obratiti pažnju?

Opremanje kancelarije je veoma uzbudljiv i lep posao ili zadatak, kako ga ko shvata. Svaka kancelarija daje mnogo mogućnosti, kako u opremanju u vidu neophodnog za rad, tako i u sklopu uređenja enterijera koji kao i životni, zahteva da bude prijatan i udoban.

Ukoliko uredite svoj radni prostor tako da u njemu uživate, onda vam ni poslovne obaveze i zadaci neće teško pasti, pa čak ni oni koji vam se ne dopadaju, jer će okolina u kojoj radite uticati na svesnom i podvsesnom nivou pozitivno na vas.

Kod samog uređenja kancelarije veoma je važno da dostignete operativnost, a to znači da vam svaki njen deo bude funkcionalan. Nebitno je da li se to odnosi na određeni segment rada ili neki deo koji osmislite za predah i pauzu, primanje klijenata i gostiju, svaki kutak mora da bude funkcionalan. Tako smo došli do jednog zanimljivog komada nameštaja, bez kojeg nijedna kancelarije ne može da postoji, a to je fiokar. I na prvi pogled, čini se da tu nema šta da se razmišlja, odaberu se dimenzije koje su potrebne i to je sve, ali nije tako. Bitno je da odaberete fiokar koji je funkcionalan, ali i kvalitetan, kako ne biste ubrzo došli do situacije da je potrebno menjati ga. Fiokari se u kancelarijama otvaraju i zatvaraju konstantno, zato je kvalitet na prvom mestu, ali i još nešto u okviru toga.

Obratite pažnju na: metalne nogice za nameštaj, ručice, šarke…

Metalne nogice za nameštaj ili ako su točkići u pitanju, moraju biti visokog kvaliteta. Najpre zbog pomeranja, a onda i zbog tereta koji drže. Jer, ovde se neće pakovati majice, veš, peškiri, nego papiri, sveske, knjige, nekada i teži predmeti, zbog čega metalne nogice za nameštaj moraju da budu baš to, metalne i izdržljive. Vodite računa da i šarke na vratima, ako ima deo sa vratima, budu stabilne i jake, kako ne biste brzo ostali bez jednog ili oba krila. Kod fioka je važno da klizni mehanizam bude uredan, da fioke po njima stabilno klize i da ne ispadaju, jer ako prazne ispadaju, zamislite šta će biti kada postanu pune. Vodite računa o tome da sva ta naizgled usputna oprema, kao što su nogice, ručke i ručice za fioke, šarke, budu kvalitetne i jake, inače ćete brzo sve promeniti.

Kvalitet materijala od kojeg je jedan fiokar napravljen je lako uočljiv. Tu nema mnogo filozofije, ili je iverica ili drvo. U okviru iverice imate tanju ili deblju, pa na osnovu samog izgleda cele komode znaćete koliko kvaliteta da očekujete. Ali, detalji su bitniji, jer su oni osnov kvaliteta.

Potrebna je fioka sa sistemom zaključavanja

Iako to nije neophodno, uvek je dobro u fiokaru imati jednu fioku koju je moguće zaključati. Tu možete uvek da odložite neke vrednije papire, neke papire koje morate da čuvate ili neke svoje vrednije stvari. Jednostavno zaključate i ključ nosite sa sobom i tako ćete biti mirni.

Uklapanje u enterijer

Funkcionalnost i korisnost neka budu na prvom mestu, ali tik uz njih je važno da bude i sam izgled. Svaki komad nameštaja i svaki detalj će činiti identitet vašeg radnog mesta, ali i vašeg poslovanja. Zato je važno da sve bude skladno, prijatno i lepo oku, jer ćete tako odavati dobar prvi utisak.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *