Nova godina u Beogradu: Kratak vodič za zimske čarolije

Do Nove 2020. godine ostalo je još svega mesec dana. Poslednjeg dana meseca decembra, tačnije 31. decembra, ispratićemo ovu godinu i poželeti sebi još lepšu narednu godinu. Doček Nove godine u Beogradu predstavlja zaista poseban događaj, koji treba posetiti. Praznični duh počinje da se nazire već početkom novembra kada se polako postavlja novogodišnja gradska dekoracija, a planovi za proslavu novogodišnje noći uveliko prave.

Doček Nove godine za pamćenje

Organizacija dočeka Nove godine u lokalima u gradu počinje da se planira već krajem jeseni. Restorani, klubovi, kafići, barovi i event centri se trude da kontaktiraju najbolje pevače i sastave ponudu, koju posetioci neće moći da zaobiđu. Ko je bar jedanput bio u Beogradu za vreme novogodišnjih praznika rado se vraća nekoliko puta, što najbolje opisuje rečenica “Ko jednom u Beograd svrati – uvek mu se rado vrati”. Među turstima koji se često vrate jesu mlađi gosti, kojima je noćni provod u prestonici izuzetno privlačan.

Ponuda za doček Nove godine u Beogradu se sastoji iz pregršt mogućnosti da svoju “najluđu novogodišnju noć” veselo provedete u restoranu, klubu, kafiću, kafani, event centru ili splavu. Kako je sada već kraj novembra, mnoga mesta su uveliko rezervisana. Bez obzira na vrstu proslave i muzike koju izaberete, sigurno ćete pronaći u Beogradu lokal koji odgovara Vašem ukusu. Uskoro će svi krenuti u potragu za novogodišnjim autfitom i da rezervišu šminkera i frizera na vreme.

Beograd – Grad koji nikada ne spava

Grad Beograd sa razlogom nosi titulu grada “koji nikada ne spava”. Niske temperature ne predstavljaju prepreku da se organizuju žurke i nastavi sa noćnim provodom do ranih jutarnjih časova. Nova godina se izdvaja iz standardne ponude, jer će tokom dočeka poznate zvezde pevati na prestižnim mestima i zajedno sa publikom ući u novu kalendarsku godinu. Zbog čega treba provesti Novu godinu baš u Beogradu?

Najpre, gosti imaju priliku da uživo čuje i vide nekog od svojih omiljenih pevača sa srpske muzičke scene. Dalje, veliki broj turista koji dolazi iz celog sveta na doček Nove godine u Beogradu samo potvrđuje da će svaka proslava biti sigurno više nego uspešna. U periodu oko dočeka se u glavnom gradu organizuju brojne manifestacije u kojima mogu uživati sve generacije, a neke od manifestacija su besplatne i održavaju se na otvorenom. To su “Trg otvorenog srca” i klizališta na otvorenom postavljena na nekoliko lokacija po Beogradu. Ova dešavanja se nastavljaju i tokom prvih dana nove godine. Na kraju, razlog velike posećenosti Beograda tokom novogodišnjeg perioda jesu besplatni koncerti na platou ispred Narodne Skupštine Republike Srbije. Koncerti počinju 31. decembra i traju narednih nekoliko dana. Ulaz je otvoren za sve posetioce i potpuno je besplatan. Pevače i publiku u ponoć zajedno sa dočekom Nove godine svaki put oduševi i vatromet.

Jednostavan pronalazak smeštaja tokom Nove godine u Beogradu

Kako Beograd privuče ogroman broj turista tokom novogodišnjih praznika, iznajmljivanje privatnog smeštaja počelo je da raste. Tako se turisti radije odlučuju za povoljniji apartmanski smeštaj umesto hotelskog. Razlozi ovakvog vida iznajmljivanja su brojni, ali ističu se znatno povoljnije cene, veća privatnost i činjenica da stan na dan možete iznajmiti na mnogo više lokacija u odnosu na hotele. Beograd nudi zaista veliki broj privatnih stanova, koji su dostupni za izdavanje. Posebno raste tražnja kada je u pitanju stan na dan Novi Beograd, jer se upravo ovde nalazi najveći broj noćnih klubova, kafana i splavova koji svake godine organizuju sve glamurozniji doček Nove godine.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *