Planirate kompletno renoviranje kupatila? Evo nekoliko saveta za vas!

Ukoliko ste tek kupili stan u staroj gradnji, nešto što vas čeka prilikom opremanja stana jeste renoviranje kupatila. Definitivno jedan od najvećih izazova kada je kompletno uređenje kupatila u pitanju je kako na najbolji mogući način uskladiti funkcionalnost kupatilskih elemenata a pri tom ne narušiti estetski izgled jedne od najmanjih prostorija.

To mnogima može delovati kao težak zadatak, pa često mesecima unapred razmišljaju na koji način urediti kupatilo kako bi na kraju posla bili u potpunosti zadovoljni postignutim rezultatom. 

Za početak obavite konsultacije sa vodoinstalaterom

Pre nabavke kupatilskog nameštaja kao i sanitarija, poželjno bi bilo da samostalno ili u dogovoru sa vodoinstalaterom napravite okviran plan kako biste želeli da vam kupatilo izgleda. Vodoinstalater ima zadatak da vam pomogne oko svih kanalizacionih i vodovodnih instalacija. Na vama je da odlučite kakvu vrtu sanitarija želite, a vodoinstalater je tu da vašu zamisao sprovede u delo. 

Tuš kabine ili  tuš kade, pitanje je sad!

Ako vam je starom stanu koji ste tek kupili već pozicionirana kada koja izgleda ruinirano, umesto nje možete se odlučiti za neku novu vrstu tuš kabine. Tuš kabine su danas popularnije nego inače s obzirom da manje prostora zauzimaju u kapitalu, a poznato je da je većina kupatila manje kvadrature pa je važno racionalno iskoristiti svaki centimetar slobodnog prostora. U bolje snabdevenim salonima koji se bave prodajom kompletnog kupatilskog nameštaja možete pronaći ugaone ili polukružne tuš kabine. 

Mnogi se odlučuju da umesto postavljanja standardne tuš kabine pločicama oblože prostor koji se koristi za tuširanje sa blagim padom kako bi sva voda direktno ulazila u slivnik. Na taj način znatno se može uštedeti na prostoru a pri tom nećete morati konstantno da brišete stakla tuš kabine od nakupljenog kamenca. 

Ukoliko imate kupatilo koje je znatno većih dimenzija od standardnih u stanu, možete razmisliti o novoj tuš kadi u kojoj ćete uživati nakon napornog dana. Hidromasažne kada su se pokazale kao odlična varijanta za sve one koji žele da im kupatilo bude pre svega jedno od omiljenih mesta za opuštanje. 

Prilikom kupovine kupatilskog nameštaja neka vam funkcionalnost bude prioritet

Ovde pre svega mislimo na odabir komodica, ormarića i polica u kojima se odlažu sve stvari koje su vam potrebne u kupatilu. Viseće komode ili ormarići bi trebalo da budu zatvoreni, sa odgovarajućim prostorom za odlaganje kozmetike. Kada ih kupujete, zapitajte se šta biste sve mogli da stavite u njih, tj. da li ćete imati dovoljno mesta za sve neophodne predmete. 

Ugaone police su idealno rešenje za sve one kojima je funkcionalnost na prvom mestu. One mogu poslužiti za odlaganje peškira ili hemije koja se koristi za održavanje higijene u kupatilu

Vodite računa o boji i vrsti kemičkih pločica za kupatilo

Nešto što ćete danas u većini kupatila videti jesu keramičke pločice koje su po samoj prirodi glatke i sjajne, mada ih možete pronaći i u mat varijanti. Kada je u pitanju odabir boja, većina dizajnera se slaže da su svetlije nijanse odlična opcija za manja kupatila zbog postizanja većeg vizuelnog efekta. Kod velikih kupatila možete eksperimentisati pa tako odabrati nekoliko sličnih nijansi pločica. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *