PVC stolarija i njena zamena

Kada se pitate kako da smanjite troškove grejanja zimi i kako da oni budu manji nego inače proverite da li vam je stolarija za menjanje i kakva vam je izolacija stana. Iako se zimi svi stanovi i kuće greju, ne znači da se velika količina toplotne energije i zaista zadrži u vašem prostoru. Često se dešava da dobar deo toplotne energije kojim grejete vaš životni prostor zapravo završi napolju, jer dolazi do njenog rasipanja zavaljujući lošoj izolaciji ili zato što je vreme da se pvc stolarija menja.Ako znate da vam prozori ili vrata ne dihtuju kako treba, onda znate šta vam je činiti. I bolje da to uradite u vreme letnjih meseci kada je idealna temperatura nego da to radite u jesen kada već počinje vreme da se kvari. Ulaganje u izolaciju ili trošak koji iziskuje pvc stolarija višestruko vam se isplati. Naime, kada zamenite prozore i vrata ili kada izolujete spoljne zidove, troškovi grejanja biće manji, a time ćete uštedeti i novac ćete moći da potrošite na nešto drugo. Nije li pravo vreme da razmišljate o uvećanju kućnog budžeta tokom zime, a zar nije i način pravi?

Cena uštede

Kada se razmišlja o smanjivnju troškova grejanja tokom zime i kada se razmatra koliko pvc stolarija i njena zamena može da košta, mnogi građani Srbije se hvataju za glavu, jer u trenutni budžet ne mogu da se uklope. Iako se čini da od nekoliko stotina, pa i hiljadu-dve evra ne možete odmah izdvojiti, razmislite o načinu na koji biste mogli novac da obezbedite i sigurni smo da će se vaše ulaganje brzo isplatiti. Samo sačekajte zimu i sve će vam biti jasno.

Ipak, treba imati na umu da je pvc stolarija koja se nudi na tržištu naše zemlje veoma kvalitetna i da zato ne čudi proizvođače prozora i vrata što iz godine u godinu raste tražnja. Jeste i znali da ako je vaša pvc stolarija nova vi zapravo štedite oko trećine energenata? Ipak, mnogo je kupaca koji tek eo po deo stolarije menjaju u stanu, jer je budžet ograničen.

Savremena pvc stolarija je danas veoma popularna kako kod proizvođača, tako i kod kupaca, a cena zavisi od nekoliko faktora. Model, profil, proizvođač, prodavac, komra, zastakljenje sve su to elementi koji ulaze u cenu, pa onda ne čudi zašto se cene na tržištu kreću od nekoliko desetina pa i stotina evra po kvadratnom metru. Jedino što može da bude olakšavajući faktor jeste što se pvc stolarija kupuju po ceni u koju su uračunati i garancija, ali i montaža.

Kada govorimo o izloaciji stana, cena varira. Kada se izračuna broj kvadratnih metara i potrebni materijal u cenu treba uračunati i radnike, jer njihov angažman takođe košta. Iako na prvi pogled deluje da je ulaganje u izolaciju ili ugradnja nove stolarije zapravo velika investicija, procenite koliko će vam takva investicija uštede doneti. Naime, pvc stolarija se ne menja svake godine niti se izolacija menja svake zime, zato razmislite o tome da li želite sada da uložite, a tokom zime da ne razmišljate o računima. Izbor je u vašim rukama!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *