Sajam turizma: događaj koji obeležava Beograd

Jednu od najpopularnijih i najposećenijih manifestacija u srpskoj prestonici predstavlja Sajam turizma, koji čuva svoju tradiciju već više od 40 godina. Sajam turizma u Beogradu ujedno je jedno i od centralnih mesta okupljanja turističkih agencija i izlagača na svetskom nivou. Ljubitelji putovanja se ovde mogu upoznati sa brojnim atraktivnim i egzotičnim destinacijama, kao i manje poznatim odredištima koja čekaju da budu otkrivena.

Sajam turizma – Najveća turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi

Sajam turizma nudi kroz bogat i šarolik program sliku svetskog turizma i sve potencijale koje on ima. Zahvaljujući odličnoj i posvećenoj organizaciji, Sajam turizma ispunjava sve svetske standarde poslovanja. O velikoj važnosti i kvalitetu ove organizacije govori i činjenica da na Sajmu turizma godišnje učestvuje više od 400 izlagača iz čak 25 zemalja sveta. Brojne nagrade i pohvale koje dobija ova manifestacija svake godine, govore da se radi o najuspešnijoj turističkoj manifestaciji koje ima Srbija, ali i region. 

Pored tradicionalno aktuelnih morskih destinacija, Sajam turizma iz godine u godinu povećava turističku ponudu i opcije, nudeći tako uvid u sve prednosti planinskog i seoskog turizma, posetu različitim banjama u Srbiji, ali i istraživanje brojnih gastronomskih, kulturnih i religioznih tura. Zahvaljujući tome, Sajam turizma u Beogradu danas nudi mogućnosti istraživanja porodičnih putovanja, putovanja za mlade, city break, odmor i oporavak u banjama, eko i aktivni turizam, različita kongresna dešavanja i mnoga druga. 

Sajam turizma poseti preko 32.000 posetilaca

Statistike pokazuju da ogroman broj ljubitelja putovanja godišnje poseti ovu manifestaciju, a prethodne godine je Sajam turizma posetilo preko 32 hiljade posetilaca. Osim predstavljanja i promovisanja inostranih i egzotičnih destinacija širom sveta, svoj izuzetni turistički potencijal ovde promoviše i Srbija, domaćin sajma. Lepote Srbije i sve njene destinacije mogu se upoznati i detaljno istražiti upravo na ovoj manifestaciji, a popusti na sve aranžmane idu čak i do 50%.

Kako bi se ovaj događaj što bolje i detaljnije ispratio, te verno preneo pravim ljubiteljima dobrih i kvalitetnih putovanja, u Sajam turizma bude uključeno više od 1.000 novinara iz zemlje i regiona. Budući da je Sajam turizma najposećenija manifestacija ovakvog tipa u regionu, kroz veliku posećenost poslovnih gostiju i održanih sastanaka uspeva da stvori više desetina miliona potencijalnih turista.

Osim istraživanja različitih svetskih i regionalnih destinacija, Sajam turizma ima i organizovanu praksu dovođenja kupaca, gde pojedine domaće i inostrane turističke agencije održavaju sastanke sa izlagačima i kupuju grupne aranžmane. Na taj način dobijaju se brojni benefiti i popusti kada su u pitanju putovanja, a ujedno je moguće i komunicirati sa nekim od najvećih profesionalaca na ovom polju. 

Sajam turizma idealno je mesto susreta za sve one koji uživaju u čestim putovanjima i otkrivanju drugih kultura i tradicija. Na sajmu možete upoznati lepote Grčke, Turske, Crne Gore, Tunisa, Egipta, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Mađarske i ostalih zemalja, ali i karakteristike nekih egzotičnih zemalja poput Malezije, Maldiva i Demokratske Republike Sao Tome i Principe, koje tek uzimaju primat na našim prostorima.

Gde se smestiti tokom trajanja sajma?

Budući da sajam turizma traje 4 dana, svim posetiocima koji dolaze iz inostranstva, kao i samim izlagačima potreban je kvalitetan i komforan smeštaj u Beogradu. Najbolja opcija bi bila pronaći smeštaj koji se nalazi u neposrednoj blizini sajma, kako bi svakodnevni transfer do sajma bio što lakši, pošto su gužve u gradu svakodnevna pojava. Osim toga, apartmani Beogradski sajam nalaze se nedaleko od mnogobrojnih i poznatih beogradskih splavova i noćnih klubova, što će sigurno upotpuniti večernje sate svih posetioca u ovom gradu. 

Još jedna prednost stanova na dan u blizini sajma je ta da na ovakve apartmane nećete morati da odvojite veliku sumu novca, budući da se radi o izuzetno povoljnim i jeftinim smeštajnim jedinicama. Ovakvi stanovi uvek su spremni da dočekaju svoje goste, dok u cenu zakupa ulaze i pogodnosti kao što su čisti peškiri i posteljina, brz internet i parking mesto. Primera radi, povoljan stan na dan Senjak možete pronaći za već od 25e, a glavna prednost je ta što se nalazi u samoj blizini sajma. 

Sajam turizma će, kao i svake prethodne godine, svim svojim posetiocima ponuditi nezaboravnu atmosferu i virtuelno putovanje kroz sve lepote i karakteristike sveta. Posebnom doživljaju ovog sajma svakako će doprineti njegov domaćin, grad Beograd, koji će vas sačekati da nakon upoznavanja sa regionalnim i svetskim destinacijama uronite i u upoznavanje svih njegovih karakteristika i atrakcija. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *