Saveti za izbor udobne obuće

Kvalitet obuće koju nosite može direktno da se odrazi na vaše zdravlje. Loš kvalitet može da prouzrokuje različite probleme, počevši od problema sa petama, stopalima, koji mogu biti bezazleni, pa sve do većih problema, kao što su problemi sa kičmom i različitim upalama.

Takođe, važno je da znate da od neudobne obuće mogu da se javi učestale glavobolje i neka masna tkiva, ne samo na stopalima, nego na bilo kojem delu tela, a uglavnom se javljaju u predelu prepona. Tako da, kada svesno kupujete neudobnu obuću onda rizikujete da ugrozite vaše zdravlje.

Kada birate štikle – obratite pažnju na širinu i dužinu

Žene obožavaju obuću sa potpeticama i čak su nekada spremne da ih nose čak i kada su određene cipele vrlo neudobne. Dobro je što su visoke potpetice uglavnom rezervisane za noćne izlaske, tako da to jedno veče lako može da se istrpi i tako neudobna obuća neće stvoriti problem za tako kratko vreme.

Ipak, postoje one žene koje u svakodnevnim prilikama nose obuću sa potpeticama i one moraju da budu oprezne kada je biraju. Naime, kada probate cipelu morate obratiti pažnju da vam odgovara broj pre svega, zatim obratite pažnju i na širinu cipele. Ukoliko vas steže sa strane, onda nemojte rizikovati i kupiti ih sa nadom da će se one razgaziti i raširiti. Takođe, kada birate cipele na štiklu za svaki dan treba da posebno povedete računa o visini štikle i padu koji ona pravi. Prošetajte malo po radnji i pokušajte da ocenite da li su dovoljno stabilne. To je vrlo važno za obuću koju ćete nositi svakog dana.

Patike birajte u vašem broju

Žene su često sklone da biraju patike u manjem broju od onog koji je njihov, kako bi im noga izgledala manje. Međutim, to može stvoriti zaista ozbiljne zdravstvene probleme, kao što je već i rečeno. Ako već mislite da imate veliku nogu, onda treba da pogledate i isprobate različite modele patika.

Patike mogu da deluju mnogo veće čak i kada uzmete manji broj, jer je jednostavno takav model. Takođe, kod patika je vrlo važno da obratite pažnju na dno i ono mora da bude veoma čvrsto. Problem može nastati ukoliko se dno udubi usled dužeg nošenja patika. Onda nastaju problemi sa stopalima, a kasnije i sa kičmom. Zato uvek birajte brendove koji su svoj kvalitet dokazali, jer je svakako opšte poznato da se nike patike mogu pohvaliti kvalitetom, ali isto tako i adidas, reebok, puma i drugi.

Sandale isključivo sa debljim đonom

Kada biramo sandale za leto, onda tu najmanje vodimo računa o udobnosti. Verovatno je i vama poznato da sandale u poređenju sa svim drugim tipovima obuće mogu da vam napave najgore žuljeve. Ako birate one sa kaiševima i pertlama, nikako ne smete da izaberete uske. Ako birate ravne sandale, onda gledajte da đon bude bar malo izdignut od poda i da ne bude previše tvrd, kako vam ne bi bilo neugodno kada hodate. Što je deblji đon to je bolje.

S obzirom na to da su sandale sa debelim đonom sada veoma popularne, onda nećete imati nikakvu zadršku da ih kupite. Na taj način obezbedićete sebi kvalitetnu obuću, koja je pritom u skladu sa svim trendovima.

Papuče za svaki dan

Kada ste u svom domu onda ne treba ni malo da obraćate pažnju na dizajn i oblik vaših papuča. Savetujemo da pri odabiru kućnih papuča najviše povedete računa o udobnosti. Makar u periodu kada ste u kući pokušajte da vašim stopalima priuštite jednu vrstu odmora. Postoje različite specijalne papuče koje su rađene specijalno kako bi se prilagodile ljudskom stopalu. Tako da vam savetujemo da izdvojite ukoliko je potrebno i veću sumu novca, jer je to i pitanje vašeg zdravlja.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *