Školski rančevi za prvake

Tokom odrastanja dece, roditelji u velikoj meri imaju mnogo briga i problema, koji se zapravo rešavaju u hodu, a onda se ispostavi da, i pored izvesne količine stresa, na kraju je sve to jedna velika radost i zabava.

Jedan od takvih trenutaka u životu svakog roditelja, ali i u životu svakog deteta, jeste polazak u prvi razred, kada se dešavaju velike i ozbiljne promene kod svih mališana, a koji možda i nisu toliko pripremljeni za to. Vreme je da se nabavi školski ranac i druga oprema, ali i da se čitava porodica pripremi psihički. Naravno, sve se to korak po korak dešava, pa se deca mesecima unapred pripremaju psihički za promenu koja sledi, kroz razgovore, kroz pokazivanje gde će to ići sada u školu, nakon čega sve postaje lakše i lepše. Međutim, kada prvi septembar počne da se približava, onda kreću ozbiljnije pripreme. Skoro svi vole da opreme svoje mališane novom garderobom, novom obućom, a nakon svega toga, dolazi i kupovanje novog školskog pribora. Tu su raznorazne knjige, udžbenici, sveske, blokovi za likovno, olovke, pera, drvene bojice, vodene bojice i tempere, sve ono u čemu će i vaše dete jako uživati dok bude biralo šta mu odgovara. Međutim, izbor koji ne smete prepustiti samo svom detetu, odnosi se na škoslke rančeve, koje morate pažljivo odabrati, kako kičma vašeg đaka prvaka ne bi imala nikakav nepotreban teret u toku razvoja koji se dešava u nižim razredima osnovne škole.

Kako odabrati dobar školski ranac za prvake?

Na prvom mestu, odabir školskog ranca za prva zavisiće od toga da li birate škoslki ranac za dečaka ili devojčicu, jer se sada više nego ikada pre na tržištu nalaze brojne verzije u raznim varijantama. A kada pronađete kakav biste to dezen da uzmete za svoje dete, da li se nekim aplikacijama, koje boje, onda dolazi na red da proverite sve tehničke stvari u vezi sa tim školskim rancem. Na prvom mestu, potrebno je da školski ranac za prvaka sasvim dobro prijanja njegovoj kičmi, zbog čega je preko potrebno da odaberete anatomski ranac, koji će biti mekan i neće stvarati dodatni teret za kičmu vašeg deteta. Širina školskog ranca potrebno je da bude kao širina ramena, a u svemu tome, najbitnije se naramenice, naravno sunđeraste, koje se nameštaju prema širini ramena, ali i da budu od materijala koji nesmetano dopušta koži da diše, odnosno, vazduhu da struji, kako se ne bi dete dodatno znojilo, što stvara neke useke u koži, potparavanje i žuljanje samih ramena. Potrudite se da školski ranac prvaka ima više pregrada manjih, kako bi dete moglo bolje da se organizuje, gde mu se nalaze olovke, gde maramice, flašica sa vodom, knjige, sav potreban propratni materijal, da bi se lakše i bolje snalazilo. Osim toga, na taj način ćete svoje dete naučiti da bude uvek dobro organizovano i da uvek zna gde mu šta stoji. Školski ranac prvaka mora da prihvati sav teret tako da isti ne opterećuje kičmu, te da ne stvara teret koji će dete terati da se povija, kako ne bi došlo do stvaranja deformiteta koje je neretko teško ispraviti.

Možda će vas interesovati i: Igračke za decu i edukacija

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *