Slobodno vreme kod kuće ili u okviru dečije igraonice – šta izabrati?

Deca imaju u određenom periodu odrastanja manji ili veći broj obaveza, u zavisnosti od toga da li su stasali za polazak u vrtić ili u školu. Najčešće, svako popodne je ispunjeno slobodnim satima, koje mogu provesti u igri, učenju, dvorištu, igraonici, na rođendanu ili kod kuće. 

U dobu kada je razvoj tehnologija toliko napredovao da gotovo i najmlađa deca znaju za pokrete na „pametnim“ mobilnim telefonima, dragocen je svaki trenutak koji se provede u društvu dece, igračaka ili napolju. Zbog toga, dečije igraonice treba da budu prioritet prvenstveno roditeljima, i da odvode mališane u oazu zabave, koja često, pored enterijera, obuhvata i boravak u vrhunski opremljenom dvorištu.

Prednosti boravka vremena u igraonici

Ukoliko se bira da li dete treba da provede vreme kod kuće, ili u okviru dečije igraonice koja je u blizini, proverenog kvaliteta usluge i uz maksimum ljubaznosti, rešenje je jednostavno. Dete uvek treba da bude sa svojim drugarima, tako da je u poređenju sa boravkom kod kuće, što je svakodnevno naravno, povremeno sjajno odvesti mališana u ambijent dečije igraonice. 

Ljubazno osoblje uvek je spremno da pokaže pažnju i razumevanje, animira decu i učini im vreme potpunim. Igra sa vršnjacima donosi dosta smeha i zabave, ali i dogovora, razvoja veština – komunikacionih, motoričkih i kognitivnih, kao i sposobnosti. Dečije igraonice su povoljne u pogledu cene koja se definiše najčešće po satu, a spektar zabave za decu je mnogobrojan. Veliki broj ima uređeno i dvorište sa sprotskim spravama, kao što su ljuljaške, tobogani, penjalice i slično. 

Provođenje vremena kod kuće je deo svakodnevnice

Sigurno je da svako dete, pored odlaska u ambijent dečije igraonice, provodi vreme kod kuće, u svakom uzrastu – kako vrtića, tako i škole. Ipak, ukoliko se razmatra odluka da li je bolje da dete ode u igraonicu, ili sedi kod kuće, uvek je bolje prednost dati druženju sa drugarima. 

Sa druge strane, kada kod kuće postoji dvorište sa igračkama, sportskim spravama i dečicom u komšiluku, sjajna ideja je provoditi vreme i na taj način. Pored toga, preporuka stručnjaka jeste da bar povremeno dete ode u igraonicu i boravi sa drugarima, upoznaje svet oko sebe, igru i zabavu, jer će svakako veći deo dana provesti kod kuće.

Današnje igraonice pružaju mnogo kvalitetnog sadržaja

Ukoliko se razmatra opcija da dete svako, ili nekoliko pododneva u nedelji provodi u ambijentu dečije igraonice, to je uvek sjajan izbor. Nije igra jedino što ispunjava dečije vreme, jer se danas u igraonicama organizuju različite kreativne radionice – crtanje, pevanje, bojenje, zatim kvizovi znanja, igre sposobnosti i mnogo toga drugog. 

Pružaju priliku da se nauče nove stvari u svakom uzrastu deteta, igra sa interaktivnim i edukativnim igračkama, kao i pronalazi brojne načine za zabavu uz učenje. Takođe, rođendani su danas gotovo nezamislivi bez organizacije u najboljoj igraonici. 

Dečije igraonice su idealan izbor za boravak dece u svetu igre, ali i učenja, pa se uvek prednost daje u odnosu na ostajanje kod kuće, ili uz „male ekrane“. Često su obogaćene dvorištem, tako da su funkcionalne tokom čitave godine, poseduju brojne sadržaje i igračke, pa se deca uvek raduju druženju i igri sa drugarima u omiljenoj igraonici.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *