Šta podrazumeva pribor za školu za djaka prvaka

Polazak u školu je uvek uzbudjenje ne samo za dete, već i za celu porodicu. Polazak u prvi razred donosi mnoge promene u život deteta. Pored razgovora sa detetom o polasku u školu, potrebno je i kupiti potrebni pribor za skolu. Pored knjiga i pribor za školu može biti značajna stavka za porodični budžet.

Neki roditelji žele da nabave potreban pribor što pre, tj. pre početka školske godine i izbegnu gužve po knjižarama. Pošto svaki nastavnik ima svoj specifičan pristup nastavi i način rada dobro je sačekati da u školi dobijete spisak potrebnog materijala.  Medjutim, postoje artikli iz školskog asortimana koje možete kupiti i ranije. 

 

Važna napomena prilikom kupovine pribora za školu je da se ne isplati uvek kupovati jeftiniji i nekvalitetniji pribor (kao što su olovke, drvene bojice ili flomasteri) jer će se brže i istrošiti i moraćete da kupujete uskoro nov. Takodje, potrudite se da zajedno sa detetom idete u kupovinu  pribora i da ga uključite u izbor. Važno je da mu date odredjeni stepen slobode, da ga naučite da donosi odluke i da razvija odnos prema stvarima i da ih čuva. Posebno bi ga trebalo podstaći da izabere uvijače, nalepnice, korice svesaka, ranac,…

 

Šta od pribora za školu možete kupiti pre početka škole?

Pre početka škole (dok traju sniženja) možete kupiti školski ranac i pernicu jer će sigurno trebati vašem detetu. Naravno da pored knjiga, radnih listova i ostalih udzbenika će mu trebati i različite sveske, oprema za fizičko vaspitanje, materijal za likovnu kulturu ali, pošto je oprema za školu skupa, a i da ne biste gomilali nepotrebne sveske, plastelin, blokove,.. bolje da sačekate da dobijete spisak potrebnog pribora od učiteljice. 

 

Kupovina školske torbe

S obzirom da školska torba predstavlja skuplju stavku prilikom kupovine pribora za školu, nabavka torbe na popustu može biti jedan od razloga da ga kupite u avgustu, pre početka škole. A i izbor je sigurno veći u avgustu. Školska torba treba da bude kvalitetna: da je napravljena od izdržljivog materijala, da ima ojačanja za ledja, mekane kaiševe i da je ergonomska. Prilikom izbora torbe vodite računa da torbu verovatno kupujete za nekoliko godina korišćenja, da će ga vaše deteta svaki dan nositi u školu i da ne bi trebao sam po sebi da bude težak (sa knjigama i priborom će sigurno biti težak). Mnogi roditelji ističu da su školske torbe malih školaraca prilično teške i da predstavljuju opterećenje za dečiju kičmu.  U odabir torbe za školu treba da uključite i svoje dete ali da se pre svega pridržavate saveta o kvalitetu i anatomskim zahtevima koje treba da ispuni torba, a nešto manje estetskim izgledom (boja, dizajn, junaci, …).  

 

Kupovina pernice  

Pernicu takodje možete kupiti ranije. Najčeće su u ponudi dve varijante pernica. Jedna varijanta je da je na sprat (dva ili tri) ili da se otvara kao knjiga. I u slučaju pernice treba voditi računa o težini. Uz pernicu obično ide i sledeći pribor: hb olovke, gumica, rezač, drvene bojice, flomasteri, lenjir, trouglasti lenjir i makazice. 

 

Ovo je obično ono što je potrebno za sam početak školske godine, a ostalo ćete kupiti na osnovu spiska.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *