Zaštitite ovog proleća svoje prozore na pravi način!

Proleće nam je već uveliko pristiglo, a sa njim i uređenje doma. Sređuju se ormari, polako se pakuju i odlažu zimske stvari, seje se bašta, uređuje dvorište, pune se žardinjere cvećem na balkonima i sl. Ipak, dok trepnemo već ćemo biti u letnjim mesecima koji nam pored toplih i sunčanih dana sa sobom donose vazduh pun polena kao i dosadne insekte poput komaraca. Zato je važno da, ukoliko to niste uradili do sada, ovog proleća obezbedite svom domu adekvatnu zaštitu. 

Postoji nekoliko načina za to. U samom tekstu daćemo vam nekoliko ideja kako da svoje prozore kao i terasna vrata prekrijete tako da dobijete prijatan ambijent koji će vam pružiti odličnu izolaciju od vrelih dana i sprečiti ulazak insekata. 

Rolo zavese  – obezbeđuju idealnu toplotnu i zvučnu izolaciju

Danas na tržištu možete pronaći odgovarajuću vrstu zavesa koja če vam pružiti potpunu zvučnu izolaciju pa tako nećete morati da slušate svakojake zvukove u saobraćaju, buku prolaznika dok će vam istovremeno obezbediti i određenu dozu privatnosti, naročito ako živite u prizemlju stambene zgrade. Ovde upravo mislimo na rolo zavese. 

Rolo zavese takođe pružaju savršenu toplotnu izolaciju jer sprečavaju ulazak toplog vazduha, naročito u vrelim letnjim mesecima. Idealne su u situacijama kada želite sami da regulišete količinu svetlosti u svom stanu jer pomoću odgovarajućeg mehanizma od kojeg su napravljene možete dobiti efekat potpuno zatamnjene prostorije kao i potpuno osunčanu prostoriju. 

Komarnici za prozore – najbolja zaštita od insekata

Definitivno najbolje rešenje koje će vam pružiti apsolutnu zaštitu od ulaska insekata u vaš dom jeste ugradnja komarnika. Ukoliko ih još uvek nemate na prozorima, savetujemo vas da baš ovog proleća uložite u ovu vrstu investicije koja ne košta puno. Komarnici za prozore se postavljaju u sam okvir stolarije (mogu se montirati na svim prozorima kao i na balkonskim vratima), i mogu biti fiksni (u ovom slučaju nemate mogućnost podizanja komarnika), rolo ili pliše (obe vrste omogućavaju spuštanje i podizanje mrežice). 

Jednom kada ih postavite, bićete duži vremenski period mirni od ulaska raznoraznih insekata, dok ćete istovremeno biti zaštićeni od polena, naročito ukoliko vam stan gleda na park koji je pun zimzelenog rastinja. Dakle, radi se o vrlo isplativom ulaganju nakon kojeg se sigurno nećete kajati. 

Ako vam nedostaju roletne, sada je pravo vreme za njihovu ugradnju

Ukoliko se nalazite u fazi renoviranja starog stana, pa već uveliko radite na zameni stare  stolarije novom, pored postavljanja novih profila prozora i vrata obavezno pažnju obratite i na ugradnju roletni kako biste kompletan posao završili do kraja. Roletne su najbolja zaštita za staklo kao i okvir prozora od vremenskih neprilika poput oluje i grada, pa nikako nemojte da ih zaboravite prilikom angažovanja majstora za ovu vrstu posla. 

Takođe, pomoću roletni stan možete izolovati od ulaska toplote tako što ćete ih za vreme najviših temperatura potpuno spustiti i ne dozvoliti da toplota uđe u vaš dom i dodatno ga ugreje. 

U tekstu smo vam dali tri načina kako da prozorima i vratima pružite adekvatnu zaštitu i spremno dočekate leto. Ukoliko to niste uradili do sada, savetujemo vas da baš ovog proleća izabere barem neki od njih. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *