Bez njih se više ne može

 

Šta nam je postalo toliko važno da bez toga prosto više ne možemo. I zašto? Zato što nismo funkcionalni kao što smo bili, efikasnost na poslu je smanjena, manja je i mogućnost komunikacije, načini relaksacije su suženi… I još iz niza razloga! Jednostavno, navikli smo na nešto korisno i bez toga kao da nam se menja i sam život.

Da li sve ovo i još mnogo više, za vas znači – vaš laptop?

Verni pratilac i sigurna podrška

Laptopovi su sredstvo za rad, učenje, komunikaciju, opuštanje. Spajaju ljude i poslove, razmenjuju poruke i ideje. Ugrađena veb kamera omogućava da učestvujete na video konferencijama širom sveta, ili na sastancima sa kolegama sa posla dok ste na službenom putu. Studentima omogućava praćenje predavanja online, a kad su slobodni od fakultetskih obaveza, sa svojim laptopom mogu i da putuju. U kući svako zadovoljava svoja interesovanja, gledaju se filmovi, prate društvene mreže, pregledaju recepti za novo jelo…

Laptopovi omogućavaju efikasan način obavljanja posla i opuštanje uz omiljene sadržaje, komunikaciju sa prijateljima, virtuelna putovanja svetom ili vraćanje na mesta gde vam je jednom bilo tako lepo.

Uz laptop svako mesto može biti vaša kancelarija. Bežične veze sa internetom čine vas nezavisnim od mesta rada i življenja. Ostajete poslovni i kada ste u pokretu, na izletu, u vikendici gde se tako dobro opustite i pripremite za nove poslovne izazove.

Zahvaljujući tehnološkim unapređenjima laptopovi imaju sve brojnije funkcije i veću snagu. Menjaju se i konstrukciona rešenja kućišta, ali šta god se menjalo oni ostaju funkcionalni, lepi, lagani, elegantni…

Windows ili Apple

Najvažnije prilikom kupovine je da uzmete laptop koji će zadovoljiti vaše potrebe. Nemojte bacati pare za nešto što vam ni sada ni uskoro neće biti potrebno.

Laptopovi zasnovani na Windows-u su preplavili tržište. Najviše je onih standardnog izgleda, na preklop, različitog oblika i veličina. Specifičnosti su što neki imaju ekran osetljiv na dodir, ili su prilagođeni poslovnoj upotrebi, igranju igrica ili klasičnom višenamenskom korišćenju. Pored standardnog dizajna proizvode se i oni sa ekranom na preklapanje ili odvojive kombinacije tablet-tastatura.

Apple MacBook je i dalje u standardnom dizajnu, nema preklopivih i odvojivih varijanti, ali su to pouzdani laptopovi sa cenama koje ostaju relativno visoke u odnosu na prosečne cene Windows laptopova. MacOS softver je zatvoreniji i ređe se inovira u odnosu na Windows koji češće daje ažuriranja sa novim funkcijama.

Muški i ženski laptopovi

Naravno da nema muških i ženskih laptopova, ali ako pogledate brojne specifičnosti i varijante izrade onda je jasno da su neki laptopovi namenjeni baš ženskoj populaciji. U pitanju su najviše dizajnerska rešenja u pogledu boje laptopova, njihove veličine, težine i nekih specifičnih rešenja na tastaturi.

Muški laptopovi su, da kažemo, monotoniji, crni ili sivi uglavnom. A ženski znaju da budu i ekstravagantni, u raznim bojama, crvenim, ružičastim, zlatnim, sa aplikativnim motivima… Izbor boje može biti problem za žene, jer pitanje je koliko dugo će neka boja biti u trendu, da li se dobro uklapa uz vaš stil odevanja, uz boju torbi ili cipela koje dominiraju u vašoj kolekciji…

Muškarci imaju najveći problem sa bojom ako biraju laptop za poklon dragoj osobi, jer nikad niste sigurni da li će se poklon dopasti onom kome je namenjen. Preporuka je da to bude laptop optimalnih karakteristika, dopadljivog dizajna, u nekoj tipičnoj ženskoj boji, pa ona neka uklapa nove kupovine garderobe prema vašem izboru laptopa.

Izbor laptopa za poklon je zaista prava stvar ako znate da osoba kojoj kupujete poklon nema laptop ili koristi stari koji je po performansama zaista prevaziđen. Ako imate dovoljno finansijskih mogućnosti kupite sami, ali je dobro rešenje da se udruži više osoba jer tada niko neće izdvojiti previše, a ukupno će biti dovoljno za tako koristan i vredan poklon.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *