Ćilibar – moćni lek iz prirode

Ćilibar predstavlja mešavinu različitih smola drveća i pretpostavlja se da je on nastao pre čak 50 miliona godina! Ove fosilne smole se već vekovima unazad koristile za izradu nakita, a i danas su veoma cenjene. Međutim, za razliku od ostalog nakita, ćilibar se ne koristi samo zbog lepote, već on je ujedno i lek.

Dragi kamen u kome su zarobljeni sunčevi zraci

Ćilibar spada u drago kamenje, iako za razliku od ostalog dragog kamenja, nema strukturu tzv. kristalne rešetke. Ćilibar spada u grupu organskog dragog kamenja zajedno sa biserima i koralima. Ova vrsta dragog kamena simbolizuje Sunce, životnu radost i toplinu i od davnina zauzima važno mesto u spritualnom životu ljudi. Ogrlice od ćilibara su vekovima u nazad nosili šamani i vidovnjaci kako bi ojačali svoje natprirodne moći. Pored toga, različite kulture ćilibar su koristile za postizanje duhovne i telesne ravnoteže. I danas je ćilibar veoma cenjen dragi kamen koji se koristi za izradu nakita. Međutim, to nije bilo kakav nakit, jer on osim što je lep, pozitivno utiče i na ljudsko zdravlje.

Blagotvorna dejstva ćilibara

Ćilibar se vekovima koristi u narodnoj medicini. Pre nego što su sprovedena detaljnija naučna istraživanja, verovalo se da se njegova lekovitost zasniva na privlačenju i sakupljanju elektriciteta. Još od davnina se zna da ćilibar jača imunitet, ublažava infekcije, bolu u grlu, ali i da uklanja nervozu i negativnu energiju.

Nakon brojnih naučnih studija otkriveno je koja je to komponenta koja je odgovorna za blagotvorna dejstva ovog dragog kamena. U pitanju je tzv. sukcinatna kiselina. Naime, u dodiru sa kožom, smole ćilibara se otapaju i oslobađa se sukcinatna kiselina koja dospeva u krvotok i dalje se transportuje do organa. Pokazano je da ova kiselina pozitivno utiče na nervni sistem, rad štitne žlezde, bubrega i creva, podstiče detoksikaciju organizma, zatim pozitivno deluje na imuni sistem, ima antiinflamatorno dejstvo, itd. Takođe, eliminiše stres i negativnu energiju. Danas je najpoznatiji tzv. baltički ćilibar, jer je utvrđeno da on sadrži najvišu koncentraciju sukcinatne kiseline, pa samim tim ovaj tip ćilibara ima najblagotvornije dejstvo na naše zdravlje.

Ćilibarske ogrlice za bebe

Ćilibarske ogrlice za bebe su pokazale sjajne efekte na bebino zdravlje: one utiču na jačanje imuniteta, a pokazano je i da deluju protivupalno i zbog toga se one sve više koriste kako bi ublažile simptome uzrokovane nicanjem prvih zuba.
Naime, nicanje prvih zubića može doneti nervozu i nespavanje, a kod nekih beba se može javiti i povišena temperatura. Roditelji koji su sa svojim bebama prošli ovaj period znaju koliko to može biti naporno. Međutim, nošenjem ogrlice za bebe, ovi simptomi se mogu u velikoj meri umanjiti. Jer, ćilibar može ublažiti upalu desni, a isto tako on ima umirujuće dejstvo, pa su bebe koje nose ove ogrlice manje razdražljive i lepše spavaju. Takođe, pokazano je i da ćilibar stimuliše jačanje imuno odgovora, pa se zbog toga preporučuje da ove ogrlice nose i bebe koje nemaju problema sa nicanjem zubića. Ogrlicezabebe.com je sajt na kome se više možete informisati o ovim ogrlicama i ujedno pogledati sve dostupne modele.

Važno je napomenuti da su ćilibarske ogrlice za bebe u potpunosti bezbedne i da nisu utvrđena nikakva neželjena dejstva. Međutim, neophodno je da prilikom kupovine ogrlice obratite pažnju da li je ona napravljena 100 % od ćilibara, jer se dešava da neki proizvođači, pored ćilibara, dodaju i neke druge komponente.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *