UKOLIKO ŽELITE DA POSTANETE ADVOKAT OVE SERIJE ĆE VAM SE POSEBNO DOPASTI

U našem društvu, a i šire uopšte nije strano da mladi pod uticajem filmova i serija odlučuju o budućoj profesiji. U detinjstvu svi imamo neke idole. Naš  senzibilitet i karakter određuje čemu smo više priklonjeni, ali je evidentno da mnoge situacije iz našeg okruženja utiču na naše odluke. Na primer, mnogi se vezuju za likove advokata, zato što je to profesija koja, kada se gleda sa strane, izuzetno zaniljiva. Filmovi i serije o advokatima su uvek uzbudljivi i nikada do samog kraja ne možemo znati ko je dobar, a ko loš lik. Ukoliko ste odlučili da postanete advokat, onda će vam se ove serije dopasti i one vam mogu biti samo vetar u leđa, da nikada ne odustanete od vaše odluke. 

SUITS 

Ne možemo a da na krenemo od serije u kojoj glumi bivša glumica, a sadašnja članica kraljevske porodice, Megan Markl. Međutim, pre svega moramo da kažemo da ova serija nije popularna samo zbog ove glumice, mada moramo da priznamo da se nakon njene udaje ova serija i te kako gledala još više. Ipak, ovo ostvarenje ima i drugih prednosti i kvaliteta, pored sjajnih glumaca, koji naravno čine srž. U fokusu je jedan advokatski tim, koji ima ugled, kao i mladi genijalac, koji nema sve potrebne kvalifikacije. Tačnije, nema diplomu pravnog fakulteta. Ova serija je jako dobra iz razloga što se bavi američkim pravosudnim sistemom i na suptilne načine otkriva šta to sve ne valja u njemu. Interesatno je da koliko god bilo teško da se advokati iz naše zemlje, a pre svega advokati iz Beograda poistovete sa ovom temom, vrlo lako možemo da uđemo u priču i da razumemo nešto što nam se na prvi pogled učinilo kao krajnje nerazumljivo. 

PERRY MASON 

U ovoj seriji mogu da se pronađu svi advokati ovog sveta i zato želimo da vam je predstavimo. Bilo da planirate da postanete advokat u Beogradu ili nekom drugom gradu u našoj zemlji, vrlo je verovatno da ćete se susresti sa slučajevima sličnim ovima iz serije. Naime, priča prati jednog advokata, koji ima klijente koji se suočavaju sa teškim optužnicama. Dakle, slučajevi su gotovo nerešviti, ali ih ovaj izvrstan advokat rešava. Vrlo će vam se dopasti ova serija i mnogo puta ćete poželeti da budete na njegovom mestu, posebno onda kada sa lakoćom rešava slučajeve, koji su na izgled bili nerešivi. 

THE GOOD WIFE 

Seks skandali, intrige, visoki članovi društva – sve to i mnogo više nudi ova serija. Priča ove serije prati ženu državnog tužioca i njega, koji zbog svih pomenutih skandala završava u zatvoru. Glavna glumica je u ovoj seriji pozitivan lik. Ono što je interesatno jeste da se ona tek nakon hapšenja muža odlučuje na advokatsku praksu. Kroz ovu seriju videćete šta jedna žena može i ume, ali ćete takođe zaključiti i koji su to skandali, poznati široj javnosti, na koje aludira ova serija. 

ALLY MCBEAL 

Verovatno ne postoji osoba koja nije čula za ovu seriju. Mlada advokatica oduševiće vas njenim načinom postupanja, reagovanja i odlučivanja. Iako se ova serija emitovala od 1997. do 2002. godine i dalje je među najpopularnijima kada pričamo o ovoj tematici. Uvek nas posao advokature asocira na nju. To je verovatno i cilj mnogih advokata u Beogradu, ali i šire. Postoje mnoga imena, tačnije mnogi advokati u Beogradu čija imena svi znamo i posmatramo ih sa uvažavanjem. Možda bi stekli još veću popularnost, kada bi se o njima snimila serija, ali ne samo o profesiji, već i o njihovom ličnom životu. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *